avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul are doua fete (soacra mea si inca o fata ).Stiu ca testamentul ar putea fi atacat de matusa sotului meu desi nu ar avea nici un drept ptr ca ea locuieste in casa parinteasca si mai are si o garsoniera de la bunicul. Ajutati-ma cu un sfat. Ce as putea face sa nu fie atacat testamentul. Pot specifica in testament ca ea detine doua locuinte din partea bunicului si nu mai are nici un drept asupra casei in care stam noi acum?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: micutza19 , utilizator 12:00, 17 Noiembrie 2009
Puteti face contract de vanzare-cumparare...
buna ziua!
bunicul i-a facut matusii vreun act pt cele 2 imobile, sau pur si simplu locuieste acolo?
un contract de vanza cump cu rezerva unui uzufruct viager nu este recomandat!
un astfel de act facut cu un descendent se prezuma a fi donatie!
doar daca matusa si soacra declara ca sunt de acord cu instrainarea!
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Nu are rost sa va complicati cu un testament! In cazul dvs cel mai recomandat act este contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager astfel incat bunicul sa aiba certitudinea ca nu va ajunge la batranete in cine stie ce azil!B-)
SUCCES!
:)
Da matusa are pe unul dintre imobile sigur contract de vanzare-cumparare , pe al doilea nu stiu ce fel de act are sau daca are vreun act.
Nu vrem sa facem acum act de vanzare cumparare ptr ca am inteles ca sunt destul de mari taxele notariale si nu dispunem de acesti bani acum . De aceea am vrea pe moment macar un testament si in timp vom face si acel act .
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
micutza19, utilizator
daca bunicul dvs. va face un testament in favoarea dvs. veti avea de pierdut !!
liberalitatile ( testamentele si donatiile ) pot fi anulate la cererea mostenitorilor rezervatari . iar in cazul dvs. vor exista astfel de mostenitori .
astfel incat nu va recomand sa procedati in acest fel .
nici contractul de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager nu este recomandat, acesta, in cazul in care cumparatorul este un descendent, se prezuma a fi tot o liberalitate.
astfel incat , eu va recomand sa incheiati un contract de intretinere cu bunicul dvs .
rezolutiunea unui astfel de act nu poate fi ceruta decat de partile contractante, creditorul si debitorul .
este singurul act care nu ar putea fi anulat de celelalte rude. cu obligatia dvs de a va indeplini obligatiile contractuale, respectiv de a acorda intretinere bunicului.

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici moniqe moniqe Bunicii mei ar dori sa-mi lase casa in care locuiesc,si asi dori sa stiu de ce fel de act trebuie sa fac,mentionez ca mama mea a decedat si bunicii mai au ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)