avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la bunici

Bunicii mei ar dori sa-mi lase casa in care locuiesc,si asi dori sa stiu de ce fel de act trebuie sa fac,mentionez ca mama mea a decedat si bunicii mai au inca 3 copii care au casele lor ,deci nu locuiesc cu ei.Multumesc anticipat,este prima oara cand ma interesez de acest subiect si nu am cunostinte in domeniu!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:34, 26 Octombrie 2009
Buna ziua !
Act de vanzare-cumparare, eventual cu clauza de intretinere. Fireste ca un astfel de act se incheie in forma autentica, adica in fata notarului de stat.
Cu stima !
procedati la incheierea unui contract de intretinere, intrte dvs si bunicii dvs .
daca bunicii dvs vor face un testament sau donatie in favoarea dvs, ulterior decesului dansilor, aceste liberalitati vor putea fi anulate in instanta decatre ceilalti copii ai dansilor, invocand reductiunea liberalitatilor excesive.
pe cand , rezolutiunea contractului de intretinere nu se poate invoca decat de catre creditorii contractului de intretinere ( in speta bunicii dvs ) sau de catre debitor ( dvs ).
la fel si contractul de vanzare-cumparare va putea fi desfiintat ulterior, de catre ceilalti copii ai bunicilor .
Sfatul meu este sa incheiati un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager!
B-)
buna ziua!
faceti un contract de intretinere, un contract de renta viagera!
nu va recomand testament, donatie sau vanzare cumparare cu rezerva uzufructului( pentru acest di urma act legea ii alica prezumtia de donatia daca se face catre un descendent), iar primele 2 sunt liberalitati.
Multumesc foarte mult pentru sfaturi,o zi buna!

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dorisa stiu care este modalitatea prin care un parinte poate atribui unuia dintre copii o proprietate,astel incat acea modalitate sa nu poata fi ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)