avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort-partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort-partaj

sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un copil dintr-o alta legatura si nu vreau sa aiba nici o legatura cu aceasta casa.tatal acestuia ii va asigura viitorul.si daca sotul se va recasatori nici viitorii copii,nici sotia sa nu aibe pretentii la casa.amindoi suntem de acord sa lasam casa fiului dar fara sa o poata vinde deocamdata....ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:55, 26 Octombrie 2009
buna ziua!
problema este ca dc dvs faceti un act cu fiul dvs-in cazul de fata cel mai indicat este sa faceti un act de vanzare-cumparare, fiul devine proprietar si automat poate dispune de bun.
Da puteti lasa acestui copil apartamentul, dar numai cu act de vindere notarial, dar nu puteti impune sa nu faca act de dispozitie asupra acestuia.
acest imobil este bun comun al dvs . dobandit in perioada casatoriei ?
puteti incheia cu fiul dvs un contract de intretinere .
acest contract nu poate fi atacat in instanta decat de catre partile contractante, respectiv creditorii contractului si debitorul.
cdeilalti copii ai dvs /ai ex-sotului dvs nu vor avea nici un drept asupra acestui imobil, daca se incheie acest contract de . daca debitorul ( fiul dvs ) nu respecta clauzele contractuale, de intretinere.

actul de vanzare-cumparare poate fi atacat ulterior de ceilalti descendenti , invocandu-se reductiunea .
In actul pe care il faceti cu fiul puteti sa prevedeti in favoarea dvs. un drept de uzufruct viager (sa puteti dvs. sa folositi apartamentul, sa stati in el). Acest drept face ca fiul dvs. sa nu poata vinde fara acordul dvs. Daca sunteti de acord cu vanzarea, la momentul respectiv, renuntati la acest drept si fiul va putea sa vanda. Ar trebui ca si sotul sa fie de acord sa folositi si sa puteti locui in apartament, eventual uzufructul sa fie constituit in favoarea amandurora.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ... BarbuViorica BarbuViorica Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este ... (vezi toată discuția)