avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ...

Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este propietarul apartamentului parintesc prin act de donatie cu uzufruct viager .Acum noi vrem ca apartamentul nostru proprietate sa il lasam fetei .Va intreb cum pot lasa apartamentul fetei prin contract de intretinere (ce presupune acest contract ) sau prin donatie cu uzufruct si intretinere ,sau contract de vanzare cumparare cu intretinere si uzufruct, Ce ne sfatuiti sa facem,nu vrem sa lasam sa nu fie atacat mai tarziu de baiat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 15 Februarie 2021
Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este propietarul apartamentului parintesc prin act de donatie cu uzufruct viager

ori dvs ati mostenit, ori fiul e proprietar...sunt 2 case ?
Cati ani are fiica dvs ?Daca e majora s dispusa sa va intretina, semnati un contract de intretinere si pastrati-va drept de uzufruct.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Vanzarea e una. Donatia e alta. Intretinerea e alta.
Dvs ce doriti de fapt?
O suma de bani? Sa ii dati fiicei apartamentul gratis/cadou? Sau sa fiti intretinuti?
Moralmente, ar fi corect sa ii faceti acelasi act, adica un contract de donatie cu drept de uzufruct viager.
Si cand spun "corect" ma refer la imprejurarea ca fiului i-ati donat fara nicio obligatie, iar fiicei ii dati numai daca va intretine. Prectic, fiica isi plateste apartamentul prin prestarea intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori mai multe detalii despre un contract de intretinere .eu ... BarbuViorica BarbuViorica As dori mai multe detalii despre un contract de intretinere .Eu si sotul meu vrem sa ii lasam fetei apartamentul prin contract de intretinere si uzufruct ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună ... BarbuViorica BarbuViorica Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună un apartament, o mașină, terenuri agricole ale lui și acțiuni la pilonul 2 ale ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)