avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate danielard

Activitate danielard

Răspuns la discuția insolventa...concediere....plati
Stiti cumva amanunte legate de starea de insolventa a SC CUPROM, inafara de ce se speculeaza in mass/ media?
Răspuns la discuția insolventa...concediere....plati
Referitor la intrebarea 5

Citez din hotararea de deschidere a procedurii, postata pe Portalul instantelor de judecata, la informatiile legate de dosarul acestei cauze.

"Pe durata perioadei de observatie administratorul judiciar se va îngriji de redimentionarea organigramei ,astfel încît să corespundă acestei etape si va asigura continuarea activitatii în scopul obtinerii unui rezultat financiar cît mai bun posibil. Debitoarea va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre creditorii cunoscuti, care se incadreaza in conditiile obisnuite de exercitare a activitatii curente, pe durata perioadei de observatie, in conditiile art 49 din lege.
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescriptie a acestor actiuni. În acest scop dispune comunicarea sentintei de deschidere a procedurii la instanta judiciara in a caror jurisdictie se afla sediul debitoarei, respectiv tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi pentru a se suspenda eventualele actiuni judiciare.
Administratorul judiciar va mentine sau denunta contractele încheiate de debitoare în functie de necesitate si oportunitatea lor, iar acoolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase încheiate în dauna creditorilor si a oricăror transferuri susceptibile de a prejudiciar drepturile acestora. Toate creantele vor fi supuse procedurii de verificarte, cu exceptia creantelor constatate prin titluri executoprii, respectiv a creantelor bugetare din titluri executorii necontestate în termenele prev.de legi speciale, pentru a se stabili legitimitatea, valoarea exactă si prioritatea fiecarei creante. Creantele constînd în obligatii care nu au fost calculate în valoare marte, fără sau a căror valoare este supusă modificatii, vor fi calculate de către administratorul judiciar si înscrie în tabel de creante cu valoarea nominală pe care o aveau la data deschiderii procedurii . Dispune ca administratorul judiciar sa intocmeasca si sa inregistreze la tribunal un tabel preliminar cuprinzand toate creantele impotriva averii debitoarei in conditiile art 72 din lege. Interzice administratorilor debitorilor să înstrăineze actiunile ori partile lor sociale sau de interes detinute de debitor, fara acordul judecatorului sindic. Dispune indisponibilizarea acestor valori mobiliare in registrele speciale de evidenţă sau în conturile înregistrate electronic.
Pana la data confirmarii unui plan de reorganizare, actiunile societatilor emitente in sensul Legii 297/2004 privind piata de capital, se suspenda de la tranzactionare cu incepere de la data primirii comunicarii de catre C.N.V.M.

Ordona tuturor bancilor la care debitoarea are disponibilitati in conturi sa nu dispuna de ele fara un ordin al administratorului judiciar, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi judiciare de la 4.000 – 10.000 lei (RON).
Bunurile instrainate de administratorul judiciar vor fi dobandite libere de orice sarcini. In temeiul art.1 lit.f din L.10/2001, privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv, administratorul judiciar va verifica dacă debitoarea nu detine bunuri mobile în patrimoniu care au fost preluate abuziv în perioada 1945-1989 si care pot face obiectul unor cereri de restituire în natură formulată de cei îndreptatiti. In baza art.7 ind.1 din OG.79/1999, ordonă organelor de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice să acorde concursul lor la îndeplinirea efectivă a atributiilor adm.judiciar. După rămînerea irevocabilă a hotarîrii de deschidere ,toate actele si corespondenta emise de debitor si adm.judiciar vor cuprinde în mod obligatoriu si cu caractere vizibile ,în limba română, encgleză si franceză mentiunea „ IN INSOLVENTA”,” IN INSOLVENCY” „EN PROCEDURE COLLECTIVE”. Obliga debitoarea sa puna la dispozitiai administratorului judiciar toate informatiile cu privire la activitatea si averea sa, precum si lisata cuprinzand platile si transferurile patrimoniale efectuate in cele, 120 de zile anterioare deschiderii procedurii. In temeiul art 5 din HG 460/2005 si art 2 anexa 2.4 din ORD 1692/C/2006 o copie de pe hotararea de deschidere a procedurii se va comunica ORCB si in Buletinul procedurilor de insolventa. Fixeaza termen pentru prima adunare a creditorilor la data 8.03.2009 de prezidata de administratorul judiciar cu urmatoarea ordine de zi (art 3 anexa 3.1 din Ord 1692/C/2006): - prezentarea raportului intocmit de administratorul judiciar in conditiile art 59 si 54 din lege cu propunerea de continuare a perioadei de observatie sau de trecere la falimentprin procedura simplificata; - alegerea unui comitet al creditorilor format din 3-5 creditori in conditiile art 16 al 4 si art 17 din lege; - confirmarea administratorului judiciar desemnat provizoriu de judecatorul sindic sau alegerea unui alt administrator judiciar; - probleme diverse. La adunarea creditorilor vor participa si doi reprezentanti ai salariatilor. In temeiul art 18 din lege, dupa deschiderea procedurii, dispune ca adunarea generala a actionarilor/asociatilor debitoarei sa desemneze un reprezentant (administrator special), persoana fizica sau juridica, care sa le reprezinte interesele. ...."

intrebare:
Din aceste informatii se deprinde ideea ca debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare asa cum cere LG 200/2006?
buna ziua!!
SC la care lucrez este in procedura insolventei de la inceputul anului (din cate stiu in procedura generala).
Un numar de cca. 100 pers. am fost instiintati ca vom primi decizia de incetarea a CIM, prin posta, avand o perioada de preaviz de 20 zile lucatoare.
Anterior, adm. judiciar a trimis o adresa Sindicatului, prin care a informat ca s/a luat masura de mai sus in baza art. 86 alin. 6 din L.85/2006.
De asemenea, se mentioneaza ca plata salariilor compensatorii, stabilite in CCM, va fi mentionata in PLANUL de reorganizare, si acordarea acotora este conditionata de aprobarea planului de catre creditori.

intrebari:
1. Masura concedierii colective ( ca o consecinta a incetarii/restrangerii activitatii unor sectii in urma cu cca, 2 luni) poate fi dispusa de adm. jud. inainte de validarea planului de reorganizare si independent de existenta acestuia?
2. Avem indreptatirea sa-i cerem administratorului includerea in Plan a masurii de acordare a salariilor compensatorii?
3. Se poate contesta decizia de desfacere a CIM si la ce instanta? La instanta de dreptul muncii sau in cadrul dosarului de insolventa? Este obligatorie existenta unei ordine de prioritati in ceea ce priveste nominalizarea persoanelor disponibilizate?
4. In cadrul dosarului de insolventa, trebuie sa formulam cereri de inregistrare a creantelor ( salariile compensatorii) pentru a putea fi indreptatiti la plata acestora ulterior?
5.Independent de aceasta procedura, putem solicita AJOFM acordare unor sume cu titlu de creante salariale din Fondul de garantere cf. Legii nr. 200/2006?

Va multumesc anticipat tuturor celor care puteti sa-mi oferiti detalii ref. le cele de mai sus!!!
buna seara!!!
Sunt angajat la o SC care este in procedura de insolventa.
Astazi am fost anuntat telefonic de catre o persoana din cadrul dep. Personal, ca in data de .... sunt convocat la sediul societatii sa semnez formularele de concediere. Mentionez ca este vorba despre o concediere colectiva, 80 pers. din cca 250 angajati.
As dori sa stiu daca in situatia data ( deschiderea proced. insolventei) se mai acorda salarii compensatorii, deoarece in CCM sunt prevazute asemenea drepturi (6 salarii medii / unitate pt. concedierii colective).
De asemenea, ce elemente esentiale trebuie sa cuprinda decizia de desfacere a CIM, si eventaul ce posibilitati de contestare a acesteia as avea, daca nu sunt specificate criteriile avute in vedere de SC pt. stabilirea prioritatii de concediere (cf. art. 70 lit.d) din Codul muncii).
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri ....
Bună ziua,
Doresc să cumpăr un autoturism înmatriculat în România, al cărui proprietar (englez cu cetăţenie română) a decedat în urmă cu 2 luni.
Cel care doreşte să vândă în prezent maşina este fratele său, cetăţean englez.
În aceste condiţii, aş dori să ştiumodalităşile în care se poate face această tranzacţie, ce acte trebuie să prezinte vânzătorul pentru a face dovada calităţii de moştenitor (eventual proprietar al maşinii).
Ar trebui ca această operaţiune să se facă în faţa unui notar?
Vă mulţumesc cu anticipaţie celor care-mi puteţi da un sfat pertinent!!!
O zi frumoasă !!!