avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate ipanema

Activitate ipanema

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
katena a scris:

Vorbind foarte serios acum,cam ce sanse am avea in instanta sa castigam un proces pentru indemnizatie si a primului copil si a celor 2 gemeni?Pentru ca noi ne gandim demult sa facem ceva in privinta asta,numai ca am citit ca au incercat destui cu instanta insa doar un caz a fost castigat.

v-am trimis mesajul de mai jos pe forumul pe care s-au discutat pana in iunie indemnizatiile pentru ambii parinti. Astept raspunsul Dvs. pe oricare dintre forumuri.

@katena

Buna ziua!
Chiar daca scriu dupa 2 luni si jumatate, sper sa cititi mesajul meu.
Fetita mea are 1 an si 10 luni, iar baietelul 10 luni.
Sunt direct interesata de propunerea Dumneavoastra.
Va rog sa raspundeti daca inca va mai intereseaza subiectul ca sa putem luat legatura.

Va multumesc.
@katena

Buna ziua!
Chiar daca scriu dupa 2 luni si jumatate, sper sa cititi mesajul meu.
Fetita mea are 1 an si 10 luni, iar baietelul 10 luni.
Sunt direct interesata de propunerea Dumneavoastra.
Va rog sa raspundeti daca inca va mai intereseaza subiectul ca sa putem luat legatura.

Va multumesc.
freeelis a scris:

1. Daca cititi Codul Muncii veti observa ca sunt destule cauze in care c.i.m poate inceta sau se desface .
2. Criza financiara este unul dintre motivele invocate in prezent pentru desfiintarea postului sau restructurarea activitatii.
3. Modificarea salariului se poate face numai in baza unui act aditional la c.i.m..

Va multumesc pentru raspuns si vreau sa va intreb daca ceea ce mi-ati raspuns este general valabil sau este valabil inclusiv pe cazul particular la care am facut eu referire, respectiv la desfacerea contractului de munca in cele 6 luni dupa revenirea la serviciu dupa concediul pentru ingrijirea copilului.
Practic, daca este valabil raspunsul si pentru cazul meu, inteleg ca timp de 6 luni dupa revenirea la serviciu din CIC nu mi se poate rezilia contractul pe motive de necorespundere profesionala, dar se poate rezilia din orice alt motiv?

Multumesc!
multumesc pentru raspuns.

Intr-adevar, primesc o indemnizatie si doua alocatii in acest moment. Indemnizatia este momentan plafonata la 4000 ron, insa in momentul in care primul copil implineste 2 ani, trebuie sa redepun solicitare pentru plata indemnizatiei pana cand al doilea copil implineste 2 ani. Nu stiu insa ce anume se ia in calcul pentru stabilirea celor 85%, pentru ca inteleg ca se iau in considerare veniturile de pe ultimele 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil, iar in aceste 12 luni eu nu am mai avut venituri salariale, decat sub forma unui salariu pentru nasterea primului copil, un salariu sub forma celui de-al 13-lea salariu, o prima pentru vestimentatie, toate conform contractului colectiv de munca, precum si indemnizatia concediului pre si post natal si indemnizatia pe 600 ron pentru cresterea copilului (pentru primul). Acestea ar fi veniturile care mi se incadreaza in cele 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil.

Referitor la revenirea la serviciu, in afara de necorespunderea profesionala, ce motive ar putea sa gaseasca angajatorul pentru a-mi rezilia cntractul sau a-mi reduce salariul? Exista baza legala pe alte motive pentru a-mi restructura postul sau salariul?

Multumesc!
Revin cu mesajul de joi, in speranta ca am sa obtin niste raspunsuri. Multumesc!

"Buna ziua!

Am mai multe intrebari legate de situatia mea actuala, intrebari la care va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti.

Ma aflu in CIC pentru primul copil nascut la 24.11.07, beneficiind de indemnizatia plafonata de 4000 ron.
In data de 25.11.08 am nascut al doilea copil.

Prima intrebare: in perioada in care beneficiez de indemnizatie pentru primul copil, pot beneficia de o suma suplimetara pentru al doilea copil?

A doua intrebare: dupa ce primul copil implineste 2 ani, care din sumele urmatoare se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei aferente celui de-al doilea copil (sumele la care voi face referire se incadreaza in ultimele 12 luni dinaintea nasterii celui de-al doilea copil): indemnizatie maternitate aferenta concediului pre si post natal pt primul copil; indemnizatie crestere copil, salariu acordat pt nasterea primului copil (conform contract colectiv munca), al 13 salariu, prima pentru haine?

A treia intrebare: dupa revenirea la serviciu, la implinirea varstei de 2 ani de catre al doilea copil, exista o perioada in care nu pot fi disponibilizata? Mi se poate modifica salariul imediat dupa intoarcerea la serviciu? Pe ce perioada pot beneficia legal de concediu medical pentru diverse afectiuni ale mele sau ale copiilor mei?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!"
Buna ziua!

Am mai multe intrebari legate de situatia mea actuala, intrebari la care va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti.

Ma aflu in CIC pentru primul copil nascut la 24.11.07, beneficiind de indemnizatia plafonata de 4000 ron.
In data de 25.11.08 am nascut al doilea copil.

Prima intrebare: in perioada in care beneficiez de indemnizatie pentru primul copil, pot beneficia de o suma suplimetara pentru al doilea copil?

A doua intrebare: dupa ce primul copil implineste 2 ani, care din sumele urmatoare se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei aferente celui de-al doilea copil (sumele la care voi face referire se incadreaza in ultimele 12 luni dinaintea nasterii celui de-al doilea copil): indemnizatie maternitate aferenta concediului pre si post natal pt primul copil; indemnizatie crestere copil, salariu acordat pt nasterea primului copil (conform contract colectiv munca), al 13 salariu, prima pentru haine?

A treia intrebare: dupa revenirea la serviciu, la implinirea varstei de 2 ani de catre al doilea copil, exista o perioada in care nu pot fi disponibilizata? Mi se poate modifica salariul imediat dupa intoarcerea la serviciu? Pe ce perioada pot beneficia legal de concediu medical pentru diverse afectiuni ale mele sau ale copiilor mei?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!