avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Marcelica

Activitate Marcelica

Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
In contractul de vizionare este stipulat:
in cazul in care beneficiarul cumpara personal, printr-o ruda, colaborator sau orice alt intermediar, oricare din imobilele prezentate in oferta prestatorului, fara a-si achita obligatiile prevazute mai sus, se obliga sa plateasca prestatorului pe langa comisionul cuvenit, daune interese de 10000 ron.

Eu eram interesata sa cumpar un apartament, dar nu mi-a placut acela. De ce tb sa platesc eu comisionul, daca prietena mea si l-a cumparat? Agentie e vinovata ca nu a pus-o si pe ea sa semneze atunci la vizionare, nu.
Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin intermediul unei agentii. Eu am semnat ctr de vizionare. Ulterior eu nu am participat la discutiile dintre prietena mea si agent, iar in cele din urma prietena a semnat un antecontract cu proprietarul in prezenta agentiei (insa nu are contract cu agentia deoarece nu s-au inteles la comision), iar agentia m-a notificat acum pe mine facand apel la acea clauza din contractul de vizionare, cum ca eu ar tb sa platesc comisionul. Spuneti ce tb eu sa fac?