avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comision agentie imobiliara

Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin intermediul unei agentii. Eu am semnat ctr de vizionare. Ulterior eu nu am participat la discutiile dintre prietena mea si agent, iar in cele din urma prietena a semnat un antecontract cu proprietarul in prezenta agentiei (insa nu are contract cu agentia deoarece nu s-au inteles la comision), iar agentia m-a notificat acum pe mine facand apel la acea clauza din contractul de vizionare, cum ca eu ar tb sa platesc comisionul. Spuneti ce tb eu sa fac?
Cel mai recent răspuns: Marcelica , utilizator 13:00, 15 August 2009
In primul rand nu stiu ce s-a stipulat exact in contractul pe care l-ati semnat...
Oricum, nu platiti. Plateste cine a semnat la urma urmei antecontractul de vanzare-cumparare, mai bine zis ar trebui sa plateasca daca ar exista conventie in acest sens. Cum nu exista, nu se plateste.
Sunt administrator de agentie, mai demult era tzeapa " preferata" a clientilor aceasta metoda - tu semnezi contractul de intermediere dar vi cu prietena care este defapt cumparatoarea reala. Am luat asa tzeapa de la vicepresedintele consiliului judetean apoi de la comandantul jandarmeriei. n-am recuperat nimic atunci de la ei (2004) dar i-a batut D-zeu pe fiecare in felul lui. De atunci am contracte de intermediere (vizionare) care prevad si culpa celor care te insotesc la vizionare sau a rudelor de grad pana la II, sau a tertilor la care le-ai oferit infomatia.Desigur te dau pe tine in judecata (OG5/2001) si apoi tu recuperezi de la cei la care ai dat informatia. comisionul revendicat este la mine de 3%, la vanzare insa daca mergem la negocieri este 2%.
Faptul ca te-a notificat agentia inseamna ca prietena ta a si cumparat pana la urma.Sfatul meu, incearca sa te intelegi cu ei la 1/2 comision.
In contractul de vizionare este stipulat:
in cazul in care beneficiarul cumpara personal, printr-o ruda, colaborator sau orice alt intermediar, oricare din imobilele prezentate in oferta prestatorului, fara a-si achita obligatiile prevazute mai sus, se obliga sa plateasca prestatorului pe langa comisionul cuvenit, daune interese de 10000 ron.

Eu eram interesata sa cumpar un apartament, dar nu mi-a placut acela. De ce tb sa platesc eu comisionul, daca prietena mea si l-a cumparat? Agentie e vinovata ca nu a pus-o si pe ea sa semneze atunci la vizionare, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu agentie imobiliara pt. vizionare apartamente Alina6447 Alina6447 Buna ziua! Vreau sa vizionez niste apartamente cu dorinta de a cumpara o casa. Insa, am primit acest contract de la agentia imobiliara si ma cam intimideaza ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Care este data finalizarii unu contract de vanzare-cumparare cu rest de plata? alexberi alexberi Buna ziua, Am un Contract de Vanzare-Cumparare semnat pe 3 Aprilie 2009, avant stipulat un rest de plata la date de 23 Aprilie 2009. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)