avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Avocat Adrian Marta

Activitate Cabinet Avocat Adrian Marta

eu nu vad de ce un avocat nu poate sa aiba si calitatea de detectiv. Singura problema care as vedea-o este forma de exercitare in acelasi timp a celor doua profesii. Insa aceasta opinie cred ca va da nastere la unele discutii. Totusi nu este mentionat in nici una din legi o incompatibilitate expresa intre cele doua profesii. Este cam acelasi lucru cu avocatii care au si calitatea de lichidatori.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata !
Eu am o nelamurire si as vrea sa va cer parerea. Am o hotarare prin care am castigat un dosar cu Administratia Finantelor Publice, am cerut cheltuieli de judecata, s-a consemnat acest lucru insa instanta nu s-a pronuntat cu privire la acest lucru. Cei de la finante au facut recurs si au pierdut si la curtea de apel.
Acum problema mea este cum fac sa imi iau cheltuielile de judecata de la fond?
As introduce o actiune in pretentii insa nu stiu la care instanta trebuie depusa, la judecatorie sau la tribunal(care a fost instanta de fond in cazul prezentat).
Astept parerile voastre
Răspuns la discuția contributii sanatate avocati
monik a scris:

simonette12 a scris:

Obligatiile avocatiilor sunt:
-10% lunar din venitul realizat ( nu salariu pentru ca nu suntem salarizati-suntem persoane care realizeaza venituri din activitati independente)
-cota de barou lunar,
-16% impozit pe venit,
-5,5% asigurare de sanatate care se plateste la Casa de Asigurari de Sanatate Judeteana ( a judetului respectiv);)


da, aveti dreptate, venit, nu salariu:)


Dupa parerea me obligatiile sunt :

-10% lunar din venitul realizat (in cazul in care depasesti cota minima impusa de barou)
-16% impozit pe profit(nu pe intregul venit, iar din cota de 10% ce se plateste catre barou doar 50% din cuantumul acesteia poate fi considerata cheltuiala deductibila),
-5,5% asigurare de sanatate care se plateste la Casa de Asigurari de Sanatate Judeteana ;)(eu intelesesem ca ar fi 6,5% cota, insa nu stiu la ce se calcueaza, la profit(venituri - cheltuieli)sau la venit(incasari)?)
Răspuns la discuția incredintare minor din concubinaj
acceasi abordare am avut-o si eu numai ca instanta nu a fost de acord cu mine.
actiunea a fost depusa de mama la domiciliul ei iar in momentul in care am ridicat exceptia competentei teritoriale aceasta a fost respinsa.
pe mine ma interesa foarte tare sa iau dosarul de la judecatoria tg carbunesti pt ca acolo este o foarte mare problema cu subiectivismul judecatorilor care nu si-l ascund in fata avocatilor din alte zone.
astept in continuare parerile voastre. eu am tot cercetat si nu am dat de nici un text de lege care sa stabileasc faptul ca actiunea se depune altundeva in afara de domiciliul paratului!
Va propun urmatoarea speta cu urmatoarea problema,. In urma unei relatii de concubinaj a rezutat un minor ce a fost crescut pana in urma cu 1 luna de ambii parinti la domiciliul tatalui. Acum o luna mama a luat copilul si a plecat la domiciliul ei in alt judet. Depune actiune de incredintare minor. Intrebarea este urmatoarea, unde se depunde cererea, la domiciliul mamei sau la cel al tatalui care in cazul de fata este parat?!
Astept comentariile voastre si apoi va voi da spre discutie si abordarea instantei cu privire la modul de solutionare!
firma a depus decaratii de inactivitate, deci nu este activa din punct de vedere comercial.
in mod normal in cazul in care ai restante la bugetul de stat ti se trimit niste instiintari de plata si niste somatii ori din cate am inteles la acessta firma nu s-au trimis niciodata astfel de acte
As vre sa va cer si eu parerea cu privire la obligativitatea sau neobligativitatea achitarii impozitului minim de catre o societate comerciala care a fost infiintata in 2006 iar de la data infiintari si pana azi nu a avut niciodata activitate comerciala, nu a depus niciodata bilant ci numai declaratie de inactivitate. Nu a functionat nici macat 1 secunda!
Astept parerile voastre pe marginea acestei spete!