Buna dimineatza. Ca sa fiu cat mai scurt intr-o problema lunga am sa expun problema astfel :
Bunicul meu (decedat) are mai multe pamanturi.
Succesiunea este facuta catre matusa mea si mama mea .
Nu detinem titlu de proprietate pe toate pamanturile ci doar pe unul (cumparat in timpul vieti de bunicu, personal), iar pe celelalte avem hotarare judecatoreasca de punere in posesie, caci bunicul nu a depus cerere la timp pentru retrocedarea pamanturilor (ei fiind mai multi frati iar pe titlu de proprietae sunt trecuti doar 3 din 6 frati), dar dupa recunoasterea fratilor in instanta am obtinut hotararea curtii de punere in posesie.
Din cauza unor probleme financiare matusa mea vrea ca mama sa ii dea partea ei din pamantul pe care avem titlu de proprietate (cel cumparat de bunicu in timpul vietii) in schimbul unor pamanturi din cele in care exista doar hotarare judecatoreasca.
Ce variante sigure si legale are mama de a face acest schimb (adica sa dea partea ei din pamantul pe care exista titlu de proprietate si sa ia partea matusii mele din pamanturile pentru care exista doar hotarare judecatoreasca ?
Va multumesc anticipat.
Cu respect Cosmin.