avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ma inscriu sau nu la masa credala?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ma inscriu sau nu la masa credala?

Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment sunt unic creditor.Avand in vedere ca suma nu este mare si mi-a semnat documente cu esalonari de plata pe care eu le-am acceptat( oricum facusem acest lucru sa-l scot din aceasta situatie ) este ok daca eu nu ma inscriu la masa credala? Creditorii initiali au notificat administratorul judiciar cum ca eu am preluat creante , administratorul judiciar mi-a trimis notificare daca sa ma inscriu la masa credala.In situatia in care eu trimit raspuns ca nu ma inscriu si ca doresc ca debitoarea sa-si continue activitatea este vreo problema?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 13:41, 1 Aprilie 2010
ca sa il ajutati in continuare ar fi indicat sa va inscrieti.

astfel veti avea un loc in adunarea creditorilor, probabil alaturi de administratia financiara si alte institutii de stat si il veti putea sustine pe debitor.
Buna seara.
Daca va inscrieti la masa credala nu inseamna şi ca vreţi să nu-şi mai continue activitatea firma .Puteţi să vă înscrieţi la masa credală şi să fiţi de acord pentru reorganizare şi nu pentru falimentul firmei. Chiar dacă aţi fost de acord pentru eşalonarea creanţei,indicat ar fi să vă înscrieţi şi la masa credală.
Dacă nu vă înscrieţi la masa credală înseamnă că renunţaţi tacit la creanţă definitiv.Aceasta înseamnă . Dacă aveţi de gând să-i ,, iertaţi" totuşi datoria , puteţi să faceţi o remitere de datorie,care înseamnă că renunţaţi la ea.
Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Cred ca nu m-am facut bine inteleasa.Acum sunt unic creditor.Daca nu ma inscriu la masa credala se incheie procedura si debitoarea iese din insolventa? In acest caz chiar daca sunt in banca bani administratorul judiciar mai obtine 10% din sumele din banca , avand in vedere ca nu va mai avea loc nici o distribuire de suma?
Buna dimineata.
Dar de unde stiti dvs.ca sunteti unicul creditor ? Poate creditor comercial ,dar de creditorii bugetari stiti sigur ca fiscul sau Avas-ul nu au de recuperat sume ?
Daca au ,atunci doar dvs. singura nu puteti decide iesirea din insolventa a firmei.
Pai stiu pentru ca am vazut tabelul , iar pentru sumele datorate administratiei sunt bani in contul debitoarei , este vb de aproximativ 3.000 lei

Alte discuții în legătură

Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala in faliment herculeroco herculeroco M-am inscris la masa credala (societatea mea) in faza de reorganizare unui debitor aflat in insolventa. Acum am primt de la lichidatorul judiciar o notificare ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)