avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselatorie cu autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselatorie cu autoturism

incerc sa expun pe scurt : am fost inselat in cel mai ordinar mod de catre un individ care in baza unui contr. de mina a vindut masina mea in decurs de 2 zile la trei persoane iar eu pina m-am dezmeticit ca am primit o masina la schimb inutilizabila si cu vicii ascunse dar si vizibile sa facut invizibil la telefon raspunde cu amenintari si injurii ca nu am cei face actul e batut in cuie cine ma poate ajuta macar cu un sfat e binevenit
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:40, 2 Aprilie 2010
Actul lui "batut in cuie" se va anula in situatia in care se va dovedi ca este vorba de inselaciune (art.215 C.pen.) Faceti o plangere la politie sau la parchet cu indicarea faptelor si a datelor despre individ.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ati putea relata mai larg ar fi bine.Nu am inteles cum a vandut masina dvs.
petean a scris:

am fost inselat in cel mai ordinar mod de catre un individ care in baza unui contr. de mina a vindut masina mea in decurs de 2 zile la trei persoane iar eu pina m-am dezmeticit ca am primit o masina la schimb inutilizabila si cu vicii ascunse dar si vizibile sa facut invizibil la telefon raspunde cu amenintari si injurii ca nu am cei face actul e batut in cuie

Eu inteleg asa:
1. Ati incheiat un contract tipizat de vanzare-cumparare autoturism folosit prin care ati instrainat masina dv. acestuia. Ati semnat actul dar nu v-a dat bani.
2. Ati primit in schimb o alta masina (cu acte de vanzare sau fara?) pe aceeasi suma cu cea care ar fi trebui incasata in schimbul masinii dv. instrainate acestuia. Ulterior ati descoperit ca masina primita (in schimb) este inutilizabila.
3. Intre timp, individul a vandut masina dv. altora.

Depuneti plangere penala pe inselaciune dar, sansele sunt mici daca ati primit in schimb o alta masina.
Va recomand introducerea unei actiuni civile in pretentii in instanta pentru anularea contractului de vanzare al masinii dv. pentru neplata pretului (cauza ilicita).
Angajati un avocat! Veti avea nevoie. ;)
Avana in vedere cele relatate de dvs,sunteti in masura sa formulati plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen.,impotriva persoanei vinovata,urmand ca probatoriile care vor fi administrate in cauza(acte,martori,expertize) sa stabileasca o eventuala culpa a acestuia.
Daca aveti,posibilitati,ar fi bine sa angajati un avocat care sa va ajute la redactarea acesteia si la sustinerea acesteia,in faza de urmarire penala si eventual,in cea de cerecetare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)
Am o problema legata de cumpararea unei masini ContSters116517 ContSters116517 in anul 2008 luna ianuarie am cumparat o masina de la o persoana fizica cu care am incheiat un act de vanzare -cumparare la un ghiseu auto iar aceasta ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara contract djedi79 djedi79 Buna ziua , am citit o discutie pe acest forum despre o intamplare cu totul inversa decat a mea, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat. In octombrie am ... (vezi toată discuția)