Buna ziua , am citit o discutie pe acest forum despre o intamplare cu totul inversa decat a mea, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat.
In octombrie am cumparat o masina de la vecinul unui prieten bun fara sa fac contract de vanzare cumparare, acesta spunandu-mi ca masina este pe firma si dureaza cateva saptamani ca sa o scoata. Cartea si talonul mi le-a dat, masina a fost mai ieftina ca pe piata asa ca i-am dat banii ca sa nu se razgandeasca fara sa fac contract de vanzare cumparare. M-a tot amanat si eu am stat linistit pt ca asigurarea era pana in februarie anul asta ... nu am reusit sa mai dau de el, prietenul meu in schimb dadea de el, acesta spunandu-i ca se rezolva dar mai are niste chestii de platit. Avand domiciliul la 60 de km de bucuresti mi-a fost greu sa ma duc sa-l pandesc, plus ca sta mai tot timpul plecat de acasa. Facand o mica ancheta am descoperit ca firma de pe cartea de identitate a vandut masina in 2007 unei firme care se ocupa cu vanzarea masinilor (trecandu-se pe talon instrainata catre aceasta firma), aceasta vinde mai departe dupa zece zile masina omului de la care am cumparat-o eu. Presupun ca el nu a mai inscris masina si in tot acest timp a mers cu ea ca fiind a firmei care e trecuta in carte. Am vorbit cu cei de la acea firma, ei spun ca au primit si amenzi pe aceasta masina chiar si dupa ce o vandusera.
Parera mea este ca 1. Omului ii este rusine sa dea ochii cu mine si 2. Are mai multe de platit la fisc si de-aia ma evita. Plus ca spune el, masina e pe firma, desi cei de la care a cumparat-o el sustin ca cumparatorul este el (nu o firma). Nici nu stiu daca mai are contractul de vanzare cumparare, sau fisa de inmatriculare.
Nu stiu la cine sa apelez ... la politia rutiera (pipera) mi se zice ca daca nu am contract de vanzare cumparare nu fac nimic, la telefon mi s-a spus ca daca pe acte scrie numele firmei , trebuie sa fac cu aia contract ... ei nu mai vor sa auda de asa ceva... mai ramane sa ma adresez politiei din satul respectiv, sau sa inscenez ceva ca sa reusesc sa-l prind cumva sa-mi semneze contractul. La politia din sat mi-e cam aiurea sa apelez pt ca el a castigat o groaza de bani in ultimii ani si a cam mers betiv cu masina pe-acolo si i-a spaguit ca sa-l lase in pace.
Orice idee e buna ... sa speram ca o s-o rezolv. Sarbatori fericite, ca vine pastele :)
NU trebuie sa "inscenati" absolut nimic! faceti plangere penala impotriva celui care v-a vandut masina dandu-se drept proprietarul ei pentru savarsirea infractiunii de INSELACIUNE , fapta prev.si ped. de art.215 Cod Penal!
Succes!
B-)
1. El e dintr-o comuna de langa Bucuresti, mai precis din judetul Dambovita, unde ar trebui sa fac plangerea?
2. Nu am decat cartea de identitate si talonul masinii, el poate foarte simplu sa spuna ca masina i-a fost furata si actele au fost in ea.
3. Pe de alta parte am martori care pot spune ca mi-a dat banii pe masina si ca ne-am inteles ca il pasuiesc un pic ca sa facem actele.
4. Inselaciune da, poate sa fie, dar nu in sensul ca mi-a vandut o masina care nu era a lui. Masina e a lui (banuiesc in baza contractului de vanzare cumparare) dar nu a mai inscris-o.
5. Am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta si mi s-a spus ca fara ceva la mana fac plangere degeaba.
6. De obicei dupa ce faci plangerea penala cat ar trebui sa astepti ca sa primesti un raspuns ... ca in trecut mi s-a furat ceva si am depus plangere la politie, dandu-i cam toate pistele ... au trecut 3 ani si nu mi-au raspuns nici pana acum.
plangerea penala se va depune la sectia de politie de pe raza savarsirii infractiunii de inselaciune,recte locul unde ai incheiat contractul de vanzare-cumparare