avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema masina cumparata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema masina cumparata

Salutare. Am cumparat un VW Passat de la un tip inmatriculat pe anglia. Iam dat o suma maricica, iar cand am verificat actele, omul sa facut grabit si nu am citit seria caroseriei cu cea din carte caracter cu caracter. POC! iam dat bani (tata martor) iar contract vanzare cumparare a zis ca ramane pe viitoare zi ca nu avea timp. A doua zi de dimineata m-am dus cu masina la un servis sa ii schimb o piese si am observat ca seriile nu bat ! 2 caracter sunt diferite din 20 cate sunt !

Acuma l-am sunat pe tip si iam zis ca seriile nu bat, sa imi dea bani inapoi sa ii dau masina, si oarecum surpriza !!!! Nu a vrut sa imi mai dea nici un ban inapoi. Clar sunt sigur ca este cea mai mare teapa din viata mea.

M-am rugat de el pe parcurs sa merga sa facem macar contract vanzare / cumparare pe masina, sa am macar cu ce sa il am la mana pana ma gandesc ce pot face cu masina, si din nou si aici surpriza ! Nu am putut sa fac nici contract de vanzare cumparare cu el ca luase masina de la altcineva, si aceea persoana este plecata in anglia. Precizez ca am copie dupa buletin al proprietarului masinii.

Acuma intrebarea mea este.... ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 19 Mai 2014
trebuie sa faceti plangere penala la politie.
trebuie vazut sa nu fie vorba de o masina furata.
puteti sa faceti plangere pt inselaciune:
Înşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
surpriză! cum dovediți că i-ați dat banii și ați luat mașina de la el? tata nu se pune la socoteală ca martor...
ce pot face cu masina

Legal,nu puteti nici sa o instrainati ,nici sa o folositi pe drumurile publice
Eventual,pentru a recupera parte din prejudiciu,puteti sa vindeti componente ale acesteia
Daca cunoastei datele de identificare vanzator,puteti formula plangere la parchet
Daca reusesc sa fac contract vanzare cumparare cu el ? Imi poate fi ceva de folos ?
Mergeti si faceti plangere la politie, daca ati incheia un contract ar fi o proba in sprijinul plangerii dvs, altfel nu va ajuta, el neavand nici calitatea de proprietar al masinii ca sa v-o poata vinde dvs.

Alte discuții în legătură

Posibil caz de abuz de incredere? banicutz banicutz Se considera urmatoarea speta: Eu, B.M, stabilesc cu C.A. sa facem un schimb de masini pe internet. Ne intalnim, vedem masinile. B.M. isi da VW Passat pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto kytynusi kytynusi In 05 dec 2010 am cuparat un autoturism marca renault din Timisoara cu contract de vanzare cumparare ( pret 1000 euro) De fapt a fost un schimb Am dat un Vw. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal masina serie caroserie sudata sfinxz sfinxz Buna....o lamurire daca se poate cu privire la cazul meu. Am dat o suma de bani pe o masina inscrisa pe fundatie iar cand am mers la R.A.R s-a constatat ca ... (vezi toată discuția)