avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema masina cumparata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema masina cumparata

Salutare. Am cumparat un VW Passat de la un tip inmatriculat pe anglia. Iam dat o suma maricica, iar cand am verificat actele, omul sa facut grabit si nu am citit seria caroseriei cu cea din carte caracter cu caracter. POC! iam dat bani (tata martor) iar contract vanzare cumparare a zis ca ramane pe viitoare zi ca nu avea timp. A doua zi de dimineata m-am dus cu masina la un servis sa ii schimb o piese si am observat ca seriile nu bat ! 2 caracter sunt diferite din 20 cate sunt !

Acuma l-am sunat pe tip si iam zis ca seriile nu bat, sa imi dea bani inapoi sa ii dau masina, si oarecum surpriza !!!! Nu a vrut sa imi mai dea nici un ban inapoi. Clar sunt sigur ca este cea mai mare teapa din viata mea.

M-am rugat de el pe parcurs sa merga sa facem macar contract vanzare / cumparare pe masina, sa am macar cu ce sa il am la mana pana ma gandesc ce pot face cu masina, si din nou si aici surpriza ! Nu am putut sa fac nici contract de vanzare cumparare cu el ca luase masina de la altcineva, si aceea persoana este plecata in anglia. Precizez ca am copie dupa buletin al proprietarului masinii.

Acuma intrebarea mea este.... ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 19 Mai 2014
Un baiat mi-a dat urmatorul sfat.

Sa mai fac inca o copie dupa buletinul proprietarului si sa i-o las spre exemplu tatei. Ma duc la un notariat si confirma prin telefon tata ca este proprietarul masini spunand datele proprietarului, dupa care sa fac contract vanzare-cumparare pe masina VW PASSAT, an 2002, tdi ... tralala cu seria de caroserie WVWZZZ.... ( seria de pe masina, nu cea din carte ), iar acel notariat in va da foaia in care "proprietarul" (tata) trebuie sa semneze pe ea. Dupa ce am facut asta sa ma duc la RAR Romania si sa dau actele pierdute pentru masina VW PASSAT cu seria de caroserie ( cea de pe masina ), verificand-o daca este oke sau furata, iar intr-o luna, doua imi va veni o carte noua din Anglia cu seria cea buna. Ce zici-ti va merge ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
CioicaRoberto, utilizator
La notariat ce faceti ? Contract de vanzare prin telefon cu "proprietarul" si notarul sa autentifice acel act? :tooth:
Eu zic sa faceti un fals pe fata , faceti acasa un contract direct cu "proprietarul".
Poate nu e o greseala in carte, ci un fals.. poate masina e furata din Anglia si v-o confisca.

daca ar fi sa ii faceti plangere celui ce v-a vandut-o, stiti cine e ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Are copie după buletin, @gi_jane.Dacă nu o fi și aceea falsă.
Și eu cred că ar putea fi vorba despre o mașină furată, iar dacă nu, cine știe ce șmecherie a făcut vînzătorul.Reaua intenție rezultă și din refuzul de a încheia contractul de v-c.
N-are. Are copie dupa buletinul proprietarului, nu dupa a celui ce a vandut.
Precizez ca am copie dupa buletin al proprietarului masinii.


Bine, nu cred ca e imposibil de aflat daca proprietarul stie cui a vandut.. cine stie asta a cata mana o fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil caz de abuz de incredere? banicutz banicutz Se considera urmatoarea speta: Eu, B.M, stabilesc cu C.A. sa facem un schimb de masini pe internet. Ne intalnim, vedem masinile. B.M. isi da VW Passat pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto kytynusi kytynusi In 05 dec 2010 am cuparat un autoturism marca renault din Timisoara cu contract de vanzare cumparare ( pret 1000 euro) De fapt a fost un schimb Am dat un Vw. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)