avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare cumparare auto

In 05 dec 2010 am cuparat un autoturism marca renault din Timisoara cu contract de vanzare cumparare ( pret 1000 euro) De fapt a fost un schimb Am dat un Vw. Jetta dieselsi am primit renaultul pe benzina.
Atunci propietarul mi-a promis ca imi trimite la inceputul lui ianuarie certificatul fiscal si cartea de identitate pe care nu o avea la el.Am facut actele in baza C.I. a buletinelor si a unei copi dupa cartea de identitate. Intre timp s-a razgandit si nu a mai trimis nimic .Am luat legatura acum cu el dar vrea in schimbul cartii si al certificatului fiscal suma de 150 de euro....zice el atat a cheltuit el sa scoata fiscalul...Pana la urma ce pot sa fac eu sa inscriu masina.
Zice ca daca nu ii dau banii da masina furata sau vinde cartea la altcineva.

Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 12:33, 8 Aprilie 2011
puteti sa-i faceti plangere pt santaj.
il puteti actiona in judecata pt a putea obtine acel certificat fiscal.
ar fi bine daca ati avea posibilitatea sa va interesati la financiar de datoria reala a acestei persoane, se poate sa fie si un fals la mijloc, se mai practica si asa ceva
In conditiile in care instrainarea autoturismului s-a realizat prin incheiere de contract de vanzare legal,ex proprietarul nu are temei legal sa ameninte ca va da masina drept furata
De regulă aceste contracte se încheie în birouri specializate, dacă s-a întâmplat așa, aveți șanse să îl obligați pe vânzător la a vă preda actele mașinii în vederea înregistrării acelui contract la Serviciul înmatriculări, dacă nu apelați la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare autoturism versus certificat de la circumscriptia fiscaladin care sa rezulte proprietarul autorurism utiliyator utiliyator Buna ziua Va rog , cum pot demonstra faptul ca sunt proprietarul unui autoturism? Cu contractul de vanzare incheiat pe numele meu sau cu certificatul de la ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)