avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

auto

buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la mine. cumparatorul vrea sa vanda masina. pot incheia acum un contract de vanzare cumparare la un notar sau e nevoie sa merg la politie? la notar cat costa acest contract? multumesc
Cel mai recent răspuns: CGC , utilizator 21:00, 10 Aprilie 2010
Buna ziua ! Presupunand ca ati primit banii , puteti incheia act de vanzare-cumparare direct cu "noul proprietar" (persoana careia cel care i-ati vandut autoturismul vrea sa i-o vanda) . Modelul de contract de vanzare - cumparare il gasiti la politie ( nu trebuie incheiat la notar) , la "gheretele" de pe langa targurile auto care se ocupa de asa ceva , insa pe langa contract mai este necesar sa radiati masina la Politie de pe numele dvs. , sa se obtina autentificarea RAR a masinii , certificat fiscal de la primarie etc. , cereri specifice .
Pe scurt , deplasati-va la Politie , vedeti ce acte sunt necesare si procedati in consecinta ..
completati un contract de vanzare- cumparare cu noul proprietar, un formular- fisa de inmatriculare
mergeti la sectia financiara si o radiati fiscal, atat aveti de facut, mai departe e treaba noului proprietar sa faca identificare rar, sa o inscrie la financiar, apoi merge la politia rutiera
contractul de vanzare -cumparare auto trebuie stampilat semnat si de politie sau numai vanzator,cumparator? multumesc
In afara de contractul de vanzare cumparare se completeaza in paralel si o fisa de inmatriculare care trebuie vizata de catre directia impozite si taxe locale unde ati inregistrat pe rol masina. Cu aceste acte se merge la politie si se radiaza masina. (partea de jos a contractului de vanzare cumparare cuprinde date referitoare la radiere). Un exemplar semnat si stampilat de catre politie vi se inmaneaza dvs si , in baza lui , va radiati rolul fiscal!B-)
Succes!
:luck:
contractul se semneaza de parti ,vanzator si cumparator.mergeti la financiar si pe fisa de inmatriculare se pune stampila de radiere , pt asta toate taxele si impozitele dvs, trebuie platite.
ii dati actele omului si atributiile dvs inceteaza. ( am vandut auto pe 1.04.2010 si nu am fost la politie)
formulare puteti descarca si de pe internet, dar fisa trebuie sa fie batuta la masina.

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)