avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

auto

buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la mine. cumparatorul vrea sa vanda masina. pot incheia acum un contract de vanzare cumparare la un notar sau e nevoie sa merg la politie? la notar cat costa acest contract? multumesc
Cel mai recent răspuns: CGC , utilizator 21:00, 10 Aprilie 2010
Daca ati incasat pretul vanzarii autovehiculului,mergeti impreuna cu noul detinator(cumparatorul) la un birou acte auto,vand asupra dvs. Cartea de Identitate(buletin identitate),Carte Identitate Vehicul,Certificatul de Inmatriculare al vehiculului si vi se va intocmi urmatoarele documente :1. Contract de vanzare cumparare(3 exemplare); 2.Fisa de inmatriculare; 3.Cerere transcriere/transfer de proprietate. Semnati actul de vanzare cumparare,fisa de inmatriculare la rubrica vanzator si pe Certificatul de Inmatriculare al autovehiculului ,pe verso la rubrica "instrainat catre......la data....... semnatura......."treceti numele cumparatorului,data vanzarii cf.contract vanzare si semnati.
Dvs veti primi al 3-lea exemplar al Contractului de Vanzare Cumparare,o copie a actului de identitate cumparator si Fisa de Inmatriculare.
Cu Fisa de inmatriculare in original , xerocopie dupa Carte IdentitateVehicul,Contract de Vanzare Cumparare si dupa actul dvs de identitate,va prezentati la Circa Financiara de care apartineti pentru a solicita in baza unei cereri tipizate un Certificat Fiscal in vederea transferului de proprietate -vanzare autov.,vi se va aplica o stampila pe Fisa de Inmatriculare dupa obtinerea Certificatului Fiscal. Ulterior solicitati si scoaterea din evidenta rol a autov.
Inmanati cumparatorului Cartea de Identitate,Fisa de Inmatriculare,Certificatul Fiscal.Cumparatorul in termen de 30 zile de la data cumpararii autov.este obligat cf.legii sa se prezinte la Circa financiara pe raza unde isi are domiciliul in C.I. in vederea declararii autov.si ulterior pt a inmatricula pe numele sau acest autov.
Radierea autov.de pe numele dvs.din baza de date a Serviciului Inmatriculari Auto se face automat dupa depunerea de catre noul detinator a documentele in vederea inmatricularii autov.pe numele sau.Prezenta vanzatorului ne mai fiind necesara la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)