Vera a scris:
Presupun ca daca ati dat o suma de bani pe autoturism, aveti si un contract de vanzare cumparare din care rezulta si caracteristicile tehnice ale masinii sau cel putin marca, culoarea, capacitatea. Daca datele verificate corespund cu ceea ce este mentionat in contract atunci puteti fi exonerat de vina.
am dat suma de bani unei persoane fizice, alta decat administratorul fundatiei( care era trecuta ca proprietar in talon).aceasta persoana fizica avea cartea de identitate ,talonul si masina ....fara a avea un act ca ar fi a lui masina, am facut doar un act de donatie cu administratorul fundatiei, persoanei fizice iam dat banii ca sa imi dea actele si masina care erau la el ...probabil persoana fizica(mecanic auto) cumparase masina fara contract de la fundatie( deoarece este fundatie non-profit).banii nu prea ii pot recupera de la persoana fizica deoarece nu am act scris am doar un martor si declaratia data la politie in care recunoaste ca a luat bani pe masina.era o portitza sa il acuz de inselaciune dar am inteles ca nu se prea poate dovedi faptul ca el a vrut sa ma insele(el sustine ca nu stia de sudura seriei), desi mie si martorului ne spusese ca au fost schimbate anumite parti ale caroseriei cu altele de lla o masina in stare mai buna.Altceva ce nu inteleg ...de ce actele iau fost restituite administratorului fundatiei si masina mie.Actele iau fost date ca sa o radieze...dar masina care este alta decat cea di acte dar nu este furata mia fost data mie fara ca sa o mai pot inscrie in circulatie...deoarece nu am serie la caroserie...nu trebuia sa mi se dea mie actele masinii sau este o lege undeva ca daca prezinta sudura la seria carosriei se radiaza masina? zicea cineva ca de ce nu mia fost data in custodie si sa circul asa ...ce inseamna custodia ( ce implica?) .sanse ca sa recuperez banii mai sant? declaratia data de cel caruia iam dat banii se poate retrage de la politie ( ma refer sa nu mai recunoasca) ...cat conteaza( ce procente as avea de castig) la o eventuala judecata, martorul meu anuntul de pe internet cu masina pusa spre vanzare si declaratia lui in care recunoaste ca iam dat banii pe masina....?Inca ceva in cat timp se decide daca imi da sau nu urmarire penala?