avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoturism cu mentiunea pe certificat:\\"AUTO RECLAMAT ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoturism cu mentiunea pe certificat:"AUTO RECLAMAT FURAT LA DATA DE..."

Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie , pe numele meu, dar la Politie -inmatriculari mi s-a spus ca masina figureaza ca blocata... si ca nu poate fi trecuta pe numele meu . Am efectuat ITP-ul la un centru ITP, si masina nu figureaza blocata la ITP-RAR, ci doar la politie.au trecut mai bine de 10 ani de la data mentionata ca fiind reclamata ca furata din certificat. Am citit despre legea in care se stipuleaza:(3) Autovehiculele si remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în strainatate si date în urmarire de Inspectoratul General al Politiei Române nu se înmatriculeaza.

(4) Fac exceptie de la prevederile alin. (3) autovehiculele si remorcile pentru care organul de urmarire penala a emis o dispozitie prin care se permite înmatricularea pâna la finalizarea cercetarilor, caz în care în certificatul de înmatriculare si în cartea de identitate a vehiculului se înscrie mentiunea "Autovehicul declarat furat din (tara) la data de É .".
Eu nu detin nici un document-dispozitie emis(a) de organul de urmarire penala, dar pe certificatul de inmatriculare si cartea de identitate sunt trecute mentiunile: "auto reclamat furat la data de ..."... poate rezulta faptul ca a fost emis un asemenea document, deci am posibilitatea sa o inscriu la politie pe numele meu???Ce pot intreprinde in acest sens, unde ar trebui sa ma adresez>???
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 10:23, 27 Noiembrie 2012
HG 1391-RAOUG195
Art. 21.
(2) Autovehiculele si remorcile reclamate ca fiind furate in Romania sau in strainatate si date in urmarire de Inspectoratul General al Politiei Romane nu se inmatriculeaza.
(3) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) autovehiculele si remorcile pentru care .organul de urmarire penala a emis o dispozitie prin care se permite inmatricularea pana la finalizarea cercetarilor, caz in care in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate a vehiculului se inscrie mentiunea "Autovehicul declarat furat din (tara) la data de........".

ca sa vedeti cum este facuta in RO!
un procuror roman poate emite o dispozitie prin care o masina poate fi inmatriculata chiar daca se cunoaste faptul ca a fost furata indeferent de unde "pana la finalizarea cercetarilor".
si daca cercetarile dureaza 10 ani ce face proprietarul de drept? fluiera a paguba!
Chiar daca ar fi fost furată si înscrisa acum 10-11ani s-a prescris si fapta.Oricum cei de la Înmatriculări sunt depasiti si ar trebui ca d-vs.sa deschideti un proces daca considerati ca merita o mașina de peste 10 ani.
Cei de la Înmatriculări in ce baza legala au menționat pe cert.,,auto reclamat furat la data de ..."
La ei ar trebui gasit răspunsul si sa va pună la dispoziție dovada ca a fost furată.
Cei de la Politie, mi-au comunicat ca au trecut mentiunea in certificat, deoarece este pe rol sau a fost pe rol un proces, unde sunt judecati cei suspectati de comiterea mai multor furturi de autoturisme, inclusiv cel in cauza. Dar nu stiu sa-mi comunice, unde anume se judeca sau s-a judecat (nici ei nu stiu stadiul procesului) si nici locatia exacta unde ar fi dosarul. Ce pot face in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare vehicul declarat furat andreeaelenab andreeaelenab Buna ziua, Anul trecut am achizionat un vehicul care s-a demonstrate a fi furat din Franta. Vehiculul se afla inca in posesia mea fara posibilitatea de a o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal masina serie caroserie sudata sfinxz sfinxz Buna....o lamurire daca se poate cu privire la cazul meu. Am dat o suma de bani pe o masina inscrisa pe fundatie iar cand am mers la R.A.R s-a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la vanzator popescuconstanta popescuconstanta În urma cu o luna am vândut un autoturism. Am scos fiscalul imediat, însă cumpărătorul nu l-a mai luat. Ce am eu de făcut , în calitate de fost ... (vezi toată discuția)