avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inmatriculare vehicul declarat furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inmatriculare vehicul declarat furat

Buna ziua,
Anul trecut am achizionat un vehicul care s-a demonstrate a fi furat din Franta. Vehiculul se afla inca in posesia mea fara posibilitatea de a o folosi. Masina ar fi trebuit sa fie ridicata de o companie de asigurari din Franta care pana acum nu a mai dat niciun semn in acest sens.
Dupa toate declaratiile date la politie atat de mine cat si de persoana de la care am cumparat-o comisarul care se ocupa de caz mi-a spus ca as putea sa fac o cerere de autorizatie inmatriculare vehicul in Romania catre procurorul care gestioneaza situatie. Am inteles ca ar exista o OUG in acest sens sub egida careia as putea sa formulez cererea respective. Exista o astfel de OUG sau ce as putea sa fac in acest caz?
Cererea o faceti in nume propriu la procurorul indicat.
ART. 21 HG 1391/2006
(1) Autovehiculul, tramvaiul sau remorca ce nu pot fi identificate din cauza lipsei, alterării ori distrugerii elementelor de identificare poansonate sau ştanţate de constructor, precum şi autovehiculul ori remorca asamblate din piese ce nu pot fi identificate sau pentru care nu se poate stabili identitatea unuia sau mai multor deţinători ori proprietari succesivi nu pot fi omologate în vederea admiterii în circulaţia pe drumurile publice. Se exceptează autovehiculul şi remorca pentru care poliţia poate stabili provenienţa legală a acestora.
#B
(2) Autovehiculele şi remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate şi date în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române nu se înmatriculează.
(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) autovehiculele şi remorcile pentru care organul de urmărire penală a emis o dispoziţie prin care se permite înmatricularea până la finalizarea cercetărilor, caz în care în certificatul de înmatriculare şi în cartea de identitate a vehiculului se înscrie menţiunea "Autovehicul declarat furat din (ţară) la data de ........".
(4) Circulaţia vehiculelor prevăzute la alin. (3) este permisă doar pe teritoriul României.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata - ce este de facut ??? andreyutzu_25 andreyutzu_25 Buna seara , problema mea este urmatoarea : am cumparat anul trecut pe data de 17 iunie 2011, intr`o Duminica o motocicleta marca Kawasaki de la cineva din ... (vezi toată discuția)
Dosar penal masina serie caroserie sudata sfinxz sfinxz Buna....o lamurire daca se poate cu privire la cazul meu. Am dat o suma de bani pe o masina inscrisa pe fundatie iar cand am mers la R.A.R s-a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Autoturism cu mentiunea pe certificat:"auto reclamat furat la data de..." LOPY LOPY Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie ... (vezi toată discuția)