avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal masina serie caroserie sudata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal masina serie caroserie sudata

Buna....o lamurire daca se poate cu privire la cazul meu. Am dat o suma de bani pe o masina inscrisa pe fundatie iar cand am mers la R.A.R s-a constatat ca seria caroseriei prezinta un cordon de sudura in jurul ei...moment in care am fost dus la politie pentru a da declaratie de unde si cum am masina.In cele din urma s-a intocmit dosar penal pe numele meu pentru :conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false..(ceva de genul).Politistul care se ocupa de dosar spunea ca decizia va fi N.U.P in cazul meu deoarece nu sant vinovat....dupa efectuarea expertizei asupra masinii mi-a fost ncredintzata mie dar fara numere...urmand ca administratorul fundatiei sa radieze seriile din talon ...penru ca masina este rosie defapt si nu alba cum scrie in talon, este cu totul alta masina dar care mia fost data mie.As vrea sa stiu ce "pete" imi face dosarul ala penal ...pentru ca as dori sa candidez pentru un post in M.A.I.Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sfinxz , utilizator 21:39, 19 Mai 2008
sfinxz a scris:

.Altceva ce nu inteleg ...de ce actele iau fost restituite administratorului fundatiei si masina mie.Actele iau fost date ca sa o radieze...

Esti sigur ca ai facut un "act de donatie" pe masina?
Eu cred ca mai degraba este vorba despre un contract de comodat! De aceea Politia i-a dat actele masinii presedintelui Fundatiei si nu tie!
scrie clar "act de donatie" ...donatie fara nici o obligatie....subsemnatul donatar accept in conditiile art. 814 din cod civil donatia ce mi se face.....
S-a decis N.U.P in cazul meu ..interesant ca pentru nimeni dintre cei implicati nu a inceput urmarirea penala....doar ca eu am ramas fara acte la masina....as putea obtzine o dovada cumva care sa tina loc de contract de vanzare cumparare ca sa o imatriculez....sau actul de donatie e valabil? Am inteles ca ar fi o metoda prin care masina ar putea fi inmatriculata si data mie in custodie fara a o putea vinde in viitor...deoarece am fost cumparator de buna credinta stie cineva despre asa ceva un caz asemanator? mai ales ca masina a fost inmatriculata ..deci ar fi ok d.p.d.v. tehnic..
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
sfinxz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cu mentiunea pe certificat:"auto reclamat furat la data de..." LOPY LOPY Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare vehicul declarat furat andreeaelenab andreeaelenab Buna ziua, Anul trecut am achizionat un vehicul care s-a demonstrate a fi furat din Franta. Vehiculul se afla inca in posesia mea fara posibilitatea de a o ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata - ce este de facut ??? andreyutzu_25 andreyutzu_25 Buna seara , problema mea este urmatoarea : am cumparat anul trecut pe data de 17 iunie 2011, intr`o Duminica o motocicleta marca Kawasaki de la cineva din ... (vezi toată discuția)