Buna ziua,
Am cumparat un automobil in decembrie 2008, l-am lasat unei persoane cu tot cu acte si chei pentru 500 euro (automobilul valora 6000) ,la o luna dupa aceea ne-am inteles sa-mi dea cate 500 pe luna pana la 6000 si ii fac contract vanzare-cumparare pe masina.
acea persoana mi-a mai dat cateva sute si a vandut-o (nu stiu cum ,ca nu avea nici un act doveditor ca ar fi a lui)
nu este numele meu pe cartea automobilului,am decat contractul de vanzare-cumparare cu proprietarul anterior care este trecut si pe carte.
acum ma tot minte de 8-9 luni ca imi da restul de bani si dupa cum vad nu o sa o faca niciodata.
stiu ca automobilul este in valcea ,nimic mai mult.
pot declara automobilul furat sau ceva de genul asta?
ce pot face sa recuperez banii?
eu cred ca nu e furt, ci abuz de incredere. mai departe, functie de cum a reusit sa vanda masina .. fals si uz de fals, fals intelectual, probabil si functionari l-au ajutat
am aflat ca a vandut-o de la fratele lui, a vandut-o unor tigani si tind sa cred ca se poate sa o fi vandut fara contract.
asta nu inseamna inselaciune pentru tiganii aia?
pentru mine cred ca ar fi abuz de incredere si inca ceva.
Pot 100% sa recuperez automobilul?
daca da va rog mult sa-mi spuneti pasii mai exact.
multumesc
pt cei carara le-a vandut, e inselaciune, dar nu asta e problema dvs.
nu aveti nicio intelegere scrisa, nu aveti masina inmatriculata pe numele dvs...
poate il convingeti intr-un fel sau altul, sa va semneze un contract de imprumut de 5500 euro.
mergeti la politie si faceti plangere si vedeti mai departe ce se intampla.
e problema grava daca nu am masina pe numele meu? am contract vanzare-cumparare si o foaie de la fisc parca,cu 2 timbre (asta mi-a dat-o vanzatorul precum nu are datorii,amenzi sau ceva de genul asta)
persoana care mi-a vandut-o nu are nici o hartie care sa demonstreze ceva,nici macar ca i-am lasato amanet.
contractul meu nu demonstreaza ca e a mea? trebuie si numele pe cartea masinii?
vreau o posibilitate legala daca se poate,de exemplu plangerea penala.
spuneti-mi pasii care trebuiesc facuti daca se poate
multumesc