am cumparat un autoturism second-hand in luna iulie a anului trecut.nu am apucat sa-l inmatriculez ci doar sa-l inregistrez la administratia financiara.l-am incredintat unei cunostinte care este intermediar de masini,odata cu actele masinii in original,certificat fiscal si copie dupa buletin.acesta a vandut autoturismul unei persoane(cu contract de vanzare, unde cred ca a semnat in fals in locul meu).am reusit sa aflu numele acestei persoane si faptul ca are inregistrat autoturismul in localitatea de resedinta.in prezent inca platesc impozit pe masina deoarece am ramas inregistrat cu ea,cumparatorul neprezentand certificatul de radiere organului fiscal.actele pe care le am sunt doar copii ale contractului de vanzare cumparare si cartii de identitate a autoturismului . as dori sa stiu ce pot face pentru a-mi recupera autoturismul sau contravaloarea acestuia,si unde se incadreaza fapta celui caruia i-am incredintata autoturismul.
multumesc anticipat!
l-ai incredintat pentru a se facele actele de inmatriculare sau asa, pur si simplu?
este concurs de infractiuni - fals, uz de fals, abuz de incredere si inselaciune
poti face planegere penala impotriva persoanei careia i-ai incredintat masina si actele. Dar trebuie sa faci dovada ca masina a fost a ta. eventual poti sa ceri de la serviciul de taxe si impozite actul in baza caruia ai fost inregistrat la ei cu masina ca fiind a ta si astfel ai devenit platitor de impozit pentru ea
intelegerea a fost sa-l cosmetizeze si,dupa aceea,daca ar gasi pe cineva interesat,sa ma anunte in vederea vanzarii.la administratia finanaciara inca figurez ca proprietar.daca nu ma inregistram cu autoturismul stiu ca nu aveam nici o sansa sa mai recuperez ceva.
as putea sa incerc sa scot de la inmatriculari o copie a actului de vanzare in care s-a semnat in locul meu in fals,dar cred ca instanta va cere acest lucru si nu mai este nevoi sa apelez la cunostinte(nu cred ca mi-ar da cineva actul altfel)