~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu cunosc faptuitorul, nici nu as avea cum. Din informatiile pe care le-am obtinut de la Administratia Financiara, masina ar fi fost cumparata din Odorheiul Secuiesc si apoi inregistrata pe numele meu in Bucuresti. Cei de la Administratie mi-au zis sa merg acolo si sa verific, ceea ce mi se pare o solutie f proasta. Daca masina ar fi fost cumparata din alta tara, doar nu ma duceam acolo sa investighez problema.
Iar referitor la intrebarea Dvs, actele nu le-am incredintat unei persoane mult timp. Adica in afara de momentele in care am fost sa imi rezolv diverse probleme pe la diferite institutii unde era nevoie de prezentarea actelor de identitate, nu au fost lasate in posesia altcuiva, de obicei am grija sa nu le las pe oriunde. Ce mi se pare extrem de greu de inteles, e cum au reusit sa treaca de inregistrarea la RAR, la Politie si unde mai era nevoie fara ca eu sa fiu prezenta. Asadar, orice informatii pe care le aveti despre astfel de cazuri, sunt binevenite.
Nu sunteti singura care se confrunta cu astfel de situatii bizare
Staruiti la SPR pentru a afla ultimul proprietar din cartea de identitate,care va poate clarifica situatia
Daca masina este inregistrata la finante pe numele dvs nu este obligatoriu ca masina sa fie si la politie pe numele dvs;
Daca este o masina cu impozit mare/foarte mare( zeci de milioane) eu banuiesc ca e vorba de o infractiune foarte grava prin care s-a urmarit ca cel de la odorheiul secuiesc sa scape de impozit printr-un contract fals precum ca v-ar fi vandut masina dvs.
Este o scapare a legii, daca eu am in proprietate o masina, ca sa nu mai platesc impozit pt ea este de ajuns doar sa ma duc la mine la finante si cu un contract vanzare/cumparare masina nu mai este la mine la impozit (atat, fara prezenta cumparatorului, nici macar copie de pe buletinul acestuia); Insa in cazul asta masina nici nu se trece automat la cel caruia i-am vandut-o. Adica practic masina ramane in circulatie, 100% legal (radierea financiara nu are treaba cu radierea de la politie) si nimeni nu plateste impozit.
Posibil sa se fi schimbat modalitatea de lucru (multi, foarte multi faceau asa ceva) si acum daca eu o vand sa se treaca AUTOMAT la finantele cumparatorului.
Daca e vorba de o masina cu impozit mic nu as exclude sa fie o eroare a celor de la finante. Poate altcineva a cumparat acea masina si dintr-o eroare ea a intrat la dvs pe rol.
Cand iti inscrii o masina se face un mic dosarel la administratia financiara. Trebuie sa se verifice acele documente (diferite copii dupa documentele masinii, o cerere care trebuie facuta, copie dupa buletinul dvs etc).
Am fost la politie, am dat doua declaratii aseara. Cei de acolo mi-au spus ca masina figureaza in baza lor de date pe numele unei firme din Odorheiul Secuiesc si nu apare ca fiind inmatriculata pe numele altcuiva. Impozitul este undeva la 300 ron, deci nu e foarte mare. Totusi nu cred ca este vorba de o eroare pentru ca eu nu am avut niciodata o masina pe numele meu, iar cei de la Administratie aveau atat copia buletinului meu, cat si un contract completat cu datele mele si care se presupune ca ar fi fost semnat de mine. Si in plus, in cazul in care nu este o eroare, de ce sa risti sa faci o astfel de infractiune, ca pana la urma e infractiune, cand stii ca Politia ar pute investiga?! Poata imi scapa mie ceva...