avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a facut accident

buna ziua!
am vandut acum 2 ani de zile o masina, am urmat toate procedurile ce imi reveneau mie: act vanzare cumparare, circa financiara pentru radiere si dupa ce am obtinut toate documentele i-am inmanat dosarul noului proprietar urmand sa o inmatriculeze.

acum 1 luna de zile, deci dupa app 2 ani, mi-a venit prin posta de la asirom ca tre sa-mi innoiesc asigrarea la masina pe care o vanduse in urma cu 2 ani. m-am mirat si am zis ca e o greseala. ei bine, in urma cu 2 zile am primit acasa citatie de la politia rutiera sa ma prezint in calitate de reclamat la ei pentru accident rutier. eu nu facusem nici un accident cu masina mea asa ca am sunat pentru lamuriri. mi-au spus ca este vorba despre masina pe care o vandusem si mi-au zis sa vin la ei sa lamurim.

am fost acolo cu ce acte mai aveam: copie dupa contract si o chitanta de la circa financiara, am dat o declaratie cum ca masina am vandut-o si am dat si numele cumparatorului si mi-au zis ca e ok, si sa le las numarul de telefon, dupa ce mi-au spus ca cel care conducea masina "mea" nu s-a prezentat la accidente usoara dupa ce a facut accident, dar nu a fugit de la locul accidentului.

am niste nelamuriri si sper sa ma ajute cineva in masura:

1. de ce e masina inca pe numele meu?
2. probabil ca nu avea asigurare deoarce eu primisem in urma cu o luna ca expira RCA-ul si deaia nu s-a mai prezentat. eu am scris ce spatele talonului acum 2 ani, "instrainat catre........".
ce poate sa mi se intample mie in cazul asta? ca mi-au cerut numarul de telefon. daca cel caruia i-am dat masina da talonul pierdut si nu recunoaste ca i-am vandut masina?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:27, 31 Iulie 2009
El nu s-a prezentat la politie cu actele pentru a inregistra masina pe numele lui.In momentul in care a cumparat masina de la dvs.el avea obligatia sa plateasca toate taxelepe numele lui.Asa trebuie sa proceze si cel care a cumparat masina de la celalalt.Daca ati o data declaratie si politia in mod corect a retinut ca dvs.nu sunteti vinovat nu va mai faceti griji,pentru ca acum cel responsabil este cel care a cumparat masina si nu si-a facut datoria.
am dat declarie in care am spus ca am instrainat masina, cui si cand iar politia imediat l-a scos din baza de date pe cel caruia i-am dat masina si l-am recunoscut dupa figura! dar....daca el da talonul pierdut si nu recunoaste ca i-am vandut masina! ma gandesc ca in 2 ani de zile putea sa o inmatriculeze pe numele lui, a fost doar rea intentie!
exact ceea ce ati relatat dvs mai sus, trebuie sa declarati si la politie.
dvs. nu va faceti griji deoarece nu aveti vina iar dovada ca masina nu mai este a dvs o veti face cu actul de vanzare-cumparare.
Documentele intocmite probeaza buna credinta dar nu va absolva de neincheierea procedurii.De la instrainare ,
anual v-a mai venit impozitul ptr masina vanduta?Masina este inca pe numele dvs si ve-ti suporta pana la clarificare consecintele ptr ca actualul proprietar,in termenul legal de la intocmirea actelor de vanzare nu a binevoit sa treaca in evidente la administratie si la politie ca a achizitionat autoturism.Decazand termenul legal,pentru a nu fi amendat ,
condus de increderea ca nu se poate confrunta cu situatii neplacute,eventual eveniment,nu s-a mai preocupat de rezolvare si intre timp a facut accident.Pana la proba contrarie ,el nu figureaza ca si proprietarul masinii implicate,in evidenta autoritatilor dvs fiind proprietar in evidenta cu consecintele legale c e decurg..Surprinzator totusi daca a-ti precizat ca respectivul nu s-a prezentat la politie ,dar nu a parasit locul acidentului,pe cale de consecinta se prezuma ca organele de politie,dupa eveniment au luat aceluia declaratie,date de identificare.Mai surprinde calitatea sub care a-ti fost cautat de politie,respectiv aceia de "reclamant la ei pentru accident";ce sa inteleg ca soferul implicat in eveniment a facut reclamatie in numele dvs la politie? Nr de telefon v-a fost solicitat pentru eventualitatea in care nu poate fi contactat cumparatorul .Exista posibilitatea daca respectivul o da cotita sa aveti ceva probleme pana lamuriti situatia ,dar in final se rezolva .Normal documentele ,inclusiv eventuali martori care au cunostiinta ca a-ti vandut masina,ca de 2 ani nu mai este in proprietatea si nici in detinerea dvs,cu ceva consum nervos,eventual cu amenda pentru ca in termen legal nu a-ti finalizat documentele de instrainare autoturism ,va vor ajuta sa dovediti realitatea faptica .Succes !
se pare ca nu ati citit cu atentie.

am fost la politie si am dat declartie si am lasat si copie dupa actul de vanzare cumparare.
mie nu mi-a mai venit sa platesc impozitul pentru ca masina este radiata de la circa financiara dar noul proprietar nu a mai inmatriculat-o pe numele lui la politie. doar la politie masina apare pe numele meu, nu si la circa financiara.
eu i-am dat dosarul cu tot ceea ce trebuia, mai ramanea sa se duca la circa sa o treaca pe numele lui si la politie sa o inmatriculeze. am si scris pe certificat de inmatriculare ca am instrainat-o!

nu inteleg! CE VINA AM EU? de ce ziceti ca nu m-am ocupat eu? eu am facut tot....mai ramane sa o treaca el pe numele lui, doar nu vroiatzi sa ma ocup eu de inmatricularea pe numele lui! masina era deja a lui!

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Certificatul masinii si vechiul proprietar andredani andredani buna ziua,am o problema la care asi dori sa gasesc rezolvarea cat mai repede posibil!In urma cu 3 ani sotul meu a vandut masina,a fost la RAR cu cel care urma ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta - contestare proces verbal david6 david6 Am vandut masina in Septembrie 2009 si binenteles, cumparatorul nu a mai binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui. In Ianuarie 2010 a facut asigurarea RCA pe ... (vezi toată discuția)