buna ziua.acum multi ani au fost pe adresa mea inregistrate niste masini,doua mai exact.odata cu moartea bunicilor mei,unchii mei si tatal meu au vandut masinile fara sa faca un contract de vanzare-cumparare.impozitul pe masini atatia ani a fost platit de ai mei ca figurau inca pe adresa respectiva iar cumparatorii nu le au inregistrat pe numele lor ...au fost buni de plata si sincer desi una dintre masini s-a casat de catre unu dintre cumparatori cealalta inca e buna si se plateste impozitul la ea...eu vreau sa o radiez!dar acte nu am pe masina!vreau sa nu se mai plateasca impozitul pe masina ,de ce sa platesc impozitul la o masina pe care nu o folosesc?vre-o sugestie ceva daca nu am acte orginale sau copii?va multumesc!
Pe numele cui se afla masinile? Bunici, unchi, tata? Daca nu aveti acte pe numele dvs. de ce platiti impozit?
Impozitele pentru autoturisme se platesc de catre propietarii acestora nu de catre persoanele care locuiesc la adresa la care sunt declarate acestea.
Reveniti cu detalii pentru a gasi solutia cea mai potrivita.
L.C.
au fost mostenire pe numele meu si atunci tatal meu a fost tutore si le-a vandut,ele fiind inregistrate pe adresa mea ...nu au facut nici un act atunci si le-au vandut la negru,dar timp de atatia ani au fost platite de catre ei,iar acum avand peste 18 ani as vrea sa nu mai figureze una care a mai ramas pe adresa si sa ii platesc impozitul ...stiu ca nu avea nici un drept sa le vanda ca tutore dar n asta e ...multumesc pt raspuns!
Inteleg acum ca doar una din masini exista fizic si platiti impozit pe ea ca mostenitor.
Din moment ce nu folositi masina, discutati cu cel care o foloseste (tata, unchi) sa-i transferati dreptul de proprietate. Chiar daca nu aveti acte, detineti un certificat de mostenitor in care este trecut autoturismul cu datele de identificare. Luati legatura cu un notar care va poate spune ce variante aveti pentru a transfera dreptul de proprietate a bunului mostenit.
Contractul de vanzare cumparare este cea mai buna solutie (se poate face si pe un pret modic). La intocmirea contractului de vanzare-cumparare semnati si mentionati pe talon (exista rubrica specifica) data instrainarii. Achitati impozitele la zi si scoateti certificatul fiscal de la Administratia Finanicara pe care-l inmanati cumparatorului (tata, unchi) pentru ca acesta sa poate inmatricula autoturismul pe numele sau. Acesta are un termen de 30 de zile de la data trecuta in talon sa inmatriculeze masina pe numele sau.
Chiar daca cel care a cumparat masina nu a facut inmatricularea pe numele sau, dvs. puteti merge cu exemplarul dvs. de contract la Administratia Financiara sa solicitati scoaterea de pe rol.
Succes!
L.C.
Litigiu masina
masterd111
buna ziua.acum 3 ani am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumpare contra sumei de 3000 euro.am radiat masina de la fisc,cumparatorul urmand sa o ... (vezi toată discuția)