avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu masina

buna ziua.acum 3 ani am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumpare contra sumei de 3000 euro.am radiat masina de la fisc,cumparatorul urmand sa o raideze la politie,dupa ce i am inmanat actele nu l am mai putut contacta el neinscriind masina pe numele lui nici in ziua de azi .din cate am inteles singura solutie ca sa scap de amenzile care imi tot sosesc pe numele meu este sa il dau in judecata(intre timp el a vandut masina iar cel care a luat o vrea sa o inscrie pe numele lui dar cel caruia i am vandut o nu vrea sa o inregistreze la fisc pe numele lui ca sa ii poata da cert.fiscal) si ptr asta am nevoie de cateva sfaturi ,dupa cum urmeaza:
1.exista vreo posobilitate sa nu platesc acea taxa de timbru ,procent din cei 3000 de euro ..?
2 cam care ar fii costurile unui astfel de proces taxe,avocat etc?
3 pot lega amenzile primite pana acum de acelasi porces sau trebuie sa deschid un proces separat?
3 dupa ce castig procesul cum imi pot recupera banii ,el fiind angajat .trebuie sa merg la un executor ??mai platesc si acolo tot eu ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: masterd111 , utilizator 10:50, 23 Ianuarie 2015
Buna ziua,

exista o varianta mai simpla, folosind o procedura administrativa la Politie.

Costi Boncu
masterd111 a scris:

buna ziua.acum 3 ani am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumpare contra sumei de 3000 euro.am radiat masina de la fisc,cumparatorul urmand sa o raideze la politie,dupa ce i am inmanat actele nu l am mai putut contacta el neinscriind masina pe numele lui nici in ziua de azi .din cate am inteles singura solutie ca sa scap de amenzile care imi tot sosesc pe numele meu este sa il dau in judecata(intre timp el a vandut masina iar cel care a luat o vrea sa o inscrie pe numele lui dar cel caruia i am vandut o nu vrea sa o inregistreze la fisc pe numele lui ca sa ii poata da cert.fiscal) si ptr asta am nevoie de cateva sfaturi ,dupa cum urmeaza:
1.exista vreo posobilitate sa nu platesc acea taxa de timbru ,procent din cei 3000 de euro ..?
2 cam care ar fii costurile unui astfel de proces taxe,avocat etc?
3 pot lega amenzile primite pana acum de acelasi porces sau trebuie sa deschid un proces separat?
3 dupa ce castig procesul cum imi pot recupera banii ,el fiind angajat .trebuie sa merg la un executor ??mai platesc si acolo tot eu ??
multumesc

Pai stati putin ca treaba e complicata : taxa de timbru . Asta spune tot, daca 3000 euro e masina si taxa e 50% din masina, nu cred ca o va inmatricula vreodata cineva..
Solutia ar fi sa contestati toate amenzile( ca sunt doar de rovigneta), asta e.
Alta varianta ar fi ca dvs sa mai scoateti un fiscal si sa-l dati ultimului proprietar, scotandu-l pe al 2-lea din schema. Din cate vad eu proprietaru 2 nu a inregistrat pe nicaieri masina si pun pariu ca a mers 3 ani pe asig dvs.

Alta varianta nu vad.. Taxa aia incurca tot (multumim Guvernului pe aceasta cale).
cereti audienta la politie , explicati situatia si veti scapa de amenzile viitoare .
Din pacate masina se radiaza in momentul in care cumparatorul o inmatriculeaza pe numele lui . Asa ca aveti de platit impozit la primarie in continuare pt ca masina nu e radiata de pe numele dv
introduceti actiune in constatarea transmiterii dreptului de proprietate si in aceeasi actiune contestati amenzile, exista jurisprudenta in materie [ link extern ] ..
Toate cheltuielile cu inmatricularea le suportati dv urmand sa le recuperati de la cumparator inclusiv prin executare silita. Parerea mea e ca nu puteti pierde un asemenea proces
Daca nu actionati in instanta veti plati impozit la masina
@ costiboncu

care ar fii aceasta varianta domnu cristi ??

nechifor76

de la fisc este radiata ...nu platesc nici un impozit...din circulatie nu este figurez la politie cu ea pe numele meu si amenzile imi vin mie chiar daca eu legal nu mai sunt propietar
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
VA rog sa verificati la administratia financiara unde a fost inregistrata masina daca masina mai figureaza pe numele dumneavoastra . Eu sunt convins ca dumneavoastra NU ati radiat nici o masina de pe numele dv . Verificati si .... as vrea sa mai vorbim

Alte discuții în legătură

Vanzare auto masterd1 masterd1 buna ziua.acum un an de zile am vandut o masina . am facut CV, am radiat o de la fisc . acum dupa un an de zile ma trezesc cu amenzi de rovigneta il sun pe cel ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr pentru o mașină vanduta crisstinn crisstinn Am vândut o mașină în luna martie, în drum spre politie am pierdut certificatul de înmatriculare, pana la urma l-am declarat pierdut dar nu am putut sa ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)