avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare auto

buna ziua.acum un an de zile am vandut o masina . am facut CV, am radiat o de la fisc . acum dupa un an de zile ma trezesc cu amenzi de rovigneta il sun pe cel caruia i am vandut si imi spune ca si el a dat o mai departe masina este radiata de la fisc de pe numele dar in circulatie e tot pe talonul meu . ce de facut in situatia asta .ca sa nu mai imi vina mie amenizile acasa?
1 sa il dau cel caruia i am vandut masina in judecata ?
2 sa il dau cel caruia i a vandut el masina ?
sau ??????:(((((
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:43, 6 Septembrie 2011
Contestati in instanta procesul verbal. Depuneti copia dupa contract, dupa dovada de radiere fiscala.
Dupa parerea mea, nu se justifica sa dati in judecata pe niciunul, nu e de datoria dvs sa vegheati daca cumparatorul si-o transcrie pe numele lui in actele masinii.
La vanzare, nu e obligatia dvs s-o radiati din circulatie, ci doar de pe rolul fiscal, mai departe e treaba cumparatorului si a autoritatilor.
Mergeti la Adm. Fiscala si le prezentati PV primite ca sa nu va inregistreze in partida dv cu ele si vedeti ce va spun ei. Eu zic sa nu va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu masina masterd111 masterd111 buna ziua.acum 3 ani am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumpare contra sumei de 3000 euro.am radiat masina de la fisc,cumparatorul urmand sa o ... (vezi toată discuția)
Am gresit eu cu ceva...? draghicicristian draghicicristian In 2010 am vandut masina unui domn. Cu vanzare-cumparare, am platit restanta la fisc, nu mai figurez cu ea pe numele meu. Am toate hartiile. Am facut toate ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere automobil rodut rodut In 2006 am vandut o dacie si cumparatorul ,sa-l numim X ,a plecat din tara, fara sa radiem masina. eu am contractul de V-C ,dar cartea de identitate se afla la ... (vezi toată discuția)