avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am gresit eu cu ceva...?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am gresit eu cu ceva...?

In 2010 am vandut masina unui domn. Cu vanzare-cumparare, am platit restanta la fisc, nu mai figurez cu ea pe numele meu. Am toate hartiile. Am facut toate demersurile prevazute de lege privind instrainarea unei masini.
M-am trezit la poarta cu un alt domn, care mi-a arat cartea masinii si certificatul ei. Pe amandoua figureaza numele meu. Era foarte nemultumit ca nu poate da masina in "Programul rabla", pentru ca pe cele doua documente figurez tot eu.
I-am spus ca eu am instrainat masina in 2010, acum 4 ani, unui domn. Ca am radiat-o de pe numele meu,de la Fisc. Si ca, probabil, cel caruia i-am vandut-o, nu a mers cu ea la RAR, in cele 30 de zile prevazute.
Ma rog, amenintari, tot tacamul. Eu stiu ca in Tara sunt multi oameni cu probleme, dar ma intreb:am gresit eu undeva?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 23:08, 30 Mai 2014
Ati radiat masina de la fisc sa nu mai platiti impozit, dar ati mers cu numerele la politie s-o radiati si de acolo?
Ati inscris pe talon cand ati vandut-o "instrainat catre ....la data de...."?
Nu. Nu am stiut ca trebuie sa scriu asta. Stiu, faptul ca nu am stiut nu ma absolva. Insa nu ma gandeam ca se ajunge aici.

Da. Din ziua vanzarii.


Cu numerele nu am mers la Politie......

Deci, am radiat-o de la Fisc dar nu am dus numerele la Politie.


Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
poti sta linistit...nu are nimeni ce sa it faca...sper ca ai actul de vanzare cumparare si chitantele cand ai scos masina de la fisc (in eventualitatea unui proces). Daca vine cu amenintari de procese spune-i ca pierde ( e normal) si ca pentru timpul pe care il vei pierde o sa ai ceri daune morale....zi si tu ca ai meserie care se plateste la ora (gen avocat, sau electrician auto, etc) si ca pentru fiecare ora pierduta in instanta ai vei cere sa plateasca pentru ca tu nu ai putut profesa si nu ai castigat bani.
Am toate actele din ziua vanzarii.. Doar ca nu am scris pe CI "Instrainat catre............"..
Dar am inteles ca asta ajuta doar la silirea, oarecum, a cumparatorului sa o transcrie si ajuta pe politist, daca il opreste in trafic,sa se dumireasca rapid. Dar legea romaneasca este ciudata. Nu scapi, efectiv, de masina decat daca cumparatorul o transcrie pe numele lui.

Alte discuții în legătură

Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)