avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura radiere automobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura radiere automobil

In 2006 am vandut o dacie si cumparatorul ,sa-l numim X ,a plecat din tara, fara sa radiem masina. eu am contractul de V-C ,dar cartea de identitate se afla la el. intre timp, el a dat masina in contul unei datorii ,altei persoane,sa-l numim Y, fara nici un act,cedandu-i doar cartea de identitate. acum, aceasta persoana,Y, vrea sa radieze din circulatie automobilul, pt programul "RABLA." care-i procedura ? nefiind radiat automobilul, tot eu sunt propietarul, tot eu platesc impozitul. ar fi intelept sa o radiez eu din circulatie si ce efecte ar avea aceasta operatiune ? daca o radiez ,iar Y nu are nici un act asupra automobilului, si o duce la casat,atunci exista posibilitatea ca cel caruia i-am vandut-o, X, sa spuna ca el nu a fost de acord ,ca masina i-a fost furata etc. si ma trezesc cu belele ?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
rodut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:49, 10 Mai 2011
Cu contractul de vanzare-cumpararemergeti la Adm. Financiara locala biroul taxe si impozite si acolo semnalati situatia si o sa va radieze din evidenta lor si o sa treaca masina in partida celui caruia i-ati vandut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unui autoturism nicoletapp nicoletapp Am vandut fara acte o Dacie din 1996 unei persoane in urma cu un an. Am stabilit cu acesta de comun acord sa radiem autoturismul. Cumparatorul a dezmembrat ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)
Probleme pe care le poate avea un fost propietar auto in noua legislatie rutiera eugeniusro eugeniusro Sa expun datele initiale, am vandut un autovehicol VW Passat model 92 in decembrie anul trecut cu contract vanzare cumparare facut la o firma autorizata pentru ... (vezi toată discuția)