In 2006 am vandut o dacie si cumparatorul ,sa-l numim X ,a plecat din tara, fara sa radiem masina. eu am contractul de V-C ,dar cartea de identitate se afla la el. intre timp, el a dat masina in contul unei datorii ,altei persoane,sa-l numim Y, fara nici un act,cedandu-i doar cartea de identitate. acum, aceasta persoana,Y, vrea sa radieze din circulatie automobilul, pt programul "RABLA." care-i procedura ? nefiind radiat automobilul, tot eu sunt propietarul, tot eu platesc impozitul. ar fi intelept sa o radiez eu din circulatie si ce efecte ar avea aceasta operatiune ? daca o radiez ,iar Y nu are nici un act asupra automobilului, si o duce la casat,atunci exista posibilitatea ca cel caruia i-am vandut-o, X, sa spuna ca el nu a fost de acord ,ca masina i-a fost furata etc. si ma trezesc cu belele ?
Cu contractul de vanzare-cumpararemergeti la Adm. Financiara locala biroul taxe si impozite si acolo semnalati situatia si o sa va radieze din evidenta lor si o sa treaca masina in partida celui caruia i-ati vandut-o.