avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda CNADNR pentru o mașină vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda CNADNR pentru o mașină vanduta

Am vândut o mașină în luna martie, în drum spre politie am pierdut certificatul de înmatriculare, pana la urma l-am declarat pierdut dar nu am putut sa scriu în el înstrăinat către x la data x. Am scos masina de la taxe si impozite iar la doua zile cel care a cumpărat mașina a fost filmat cu camera ca a circulat fără rovinieta. Amenda a venit la mine.Știu sigur ca a radiat masina si a înmatriculat-o pe el următoarea săptămână. Acum am vorbit cu el și nu vrea sa plătească amenda. Singurile dovezi că mașina era vândută atunci când a circulat fără rovinieta e contractul de vânzare cumpărare și hârtia de la taxe și impozite. Am contestat amenda dar am nevoie de o dovada ca a fost scoasă de pe numele meu din bazele politiei iar asta se întâmplă când o înmatriculează pe numele lui. Ce se întâmplă în acele 30 de zile în care cumpărătorul e obligat să înmatriculeze mașina ? E obligația vanzatorului sa îi cumpere rovinieta? Ce sa fac sa rezolv problema cu contestația amenzii și sa nu plătesc eu amenda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 14 Decembrie 2016
Nu e problema dvs când și-o înscrie în circulație, aveați doar obligația sa o radiat-o fiscal, nu și din circulație. De la data cumpărării, el e proprietar. Veți câștiga contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Impozit masina play play am cumparat o masina de curand ,am facut contract de vanzare cumparare cu tot cu actul de la primarie cum ca nu are datorii si e scoasa de la impozitul celui ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)