Masina a fost radiata de la impozite si taxe Buzau, dupa numele dvs? Procedura de radiere a masinii de pe rolul dvs, se face prin prezentarea contractului de vanz-cumparare, urmand sa fie scoasa dupa rol. Totodata, (retineti ca acest lucru va poate ajuta), dupa radierea din baza de date, exista obligativitatea functionarului de a instiinta, Serviciul impozite si taxe, unde isi are domiciliul cumparatorul, pt a fi luat in evidenta. Solicitati si insistati ca aceasta adresa sa fie trimisa si confirmata, privind inregistrarea lui. O data radiata masina de la dvs si inscrisa la cumparator, aveti posibilitatea sa il actionati in instanta, (dar costurile nu sunt atat de mari, s-a exagerat nitel), pt faptul ca amenda pt rovinieta nu va apartine. Amenzile pt rovinieta, le veti gasi inregistrate si pe rolul dvs, posibil sa fie nevoie sa le achitati, vedeti ce optiuni aveti. In momentul in care faceti demersurile dvs, nu trebuie sa spuneti de faptul ca el a vandut masina, important sa rezolvati in dreptul dvs, pe urma dupa ce masina v-a fi inscrisa pe numele lui, v-a trebui sa treaca si el prin ce treceti dvs acum. La Politie nu veti rezolva nimic, ei motiveaza ca trebuie sa prezinte cumparatorul sa inscrie masina.#-o Bafta!
Da, masina a fost radiata de la impozite si taxe, chiar in ziua vanzarii masinii. Apoi, a fost luat in evidenta la Bucuresti la impozite si taxe. Singura chestie care nu a facut-o, este aceea de a inmatricula masina. Costurile sunt chiar cele care le-am zis (3611 ron pentru prima infatisare si inca nu stiu exact pentru recurs, ce se ajunge pe la costul care l-am zis). Pentru Actiune in Constatare, si anume pentru a radia masina din circulatie de la Politie, se plateste taxa de timbru la valoarea de vanzare a masinii.
Eu ca sa il oblig sa isi inscrie masina la politie, l-am contactat, i-am spus ca imi pune sechestru pt o suma mare, ca figurez cu masina in circulatie, drept pt care urmeaza sa o ridice, credeti-ma ca a tinut, intr-o saptamana a inscris-o la politie pe numele lui. Bafta! Daca ajungeti sa ii faceti actiune in tribunal, faceti decat pt neplata rovinieta, fiind vorba de valoare mica, probabil v-a costa mai putin, poate in sentinta il va obliga sa o inscrie.
Deja am facut contestatie la 2 amenzi de rovinieta. Am primit 6 amenzi pana acum in decurs de 2 luni. Am fost si am platit rovinieta pentru masina aia vineri, numai sa nu mai primesc amenzi :)