avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ

BUNA ZIUA AS DORI SA VA INTREB CEVA AM FOST DATA AFARA DE LA ULTIMUL LOC DE MUNCA CU O VECHIME 1 AN SI O LUNA CU LIT1 ART 65, AS VREA SA VA INTREB DACA POT BENEFICIA DE SOMAJ AS DORI SA VA ZIC CA MAI AM SI UN AJUTOR DE HANDICAP GRADUL 2 ASTEPT RASPUNS URGENT
Cel mai recent răspuns: TUNDEENY , utilizator 17:15, 5 Aprilie 2010
Da, art. 65 (1) se refera la concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, deci puteti beneficia de somaj ,tinand cont si de faptul ca aveti perioada de cotizare necesara.
multumesc as mai dori sa va intreb ceva eu am fost data afara in ianuarie dar abia acum sa catadicsit sami dea cartea de munca care e inchisa cu 25 ian si vizata la itm as dori sa stiou ce acte imi mai trebuie ptru dosarul de somaj si adresa unde trebuie sa merg stau in sectorul 3 mar mai interesa daca miar mai trebui alte acte de la patron in afara de decizia de preaviz si cartea de munca care pare in regula incheiata si inregistrata la itm multumesc
1. Daca depuneti actele pentru somaj mai tarziu de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.
2. Acte necesare pentru somaj:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm.fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni (formularul tip il luati de la Agentia de Somaj si il completeaza angajatorul).
3. De la angajator va trebuie decizia de concediere, inregistrata la ITM, carnetul de munca si adeverinta tip specificata mai sus (scrisoarea de preaviz nu este necesara).
4. Actele le depuneti la ALOFMde care apartineti prin domiciliul dvs.
eu in afara de preavizul acela nu am alceva nici o decizie acest preaviz are un nr si cu data probabil e un nr de inregistare dar nici decum de la itm el imi mai poate da dup[a atata timp eu am fost in concediu medical de la dta de 24 dec pana pe 8 ian 2010 iar el preavizul mi la dat 28 12 2010 pana pe 18 01 2010 stiu ca nu e legal asa ceva si deci cu hartia asta nu ma pot duce si el daca refuza sami dea alta ca presupun ca nu mai are cum cu data aia din ian sa fie inregistrat la itm
ce pot face in acest caz multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Posibilitate somaj ? miluma miluma Am cartea de munca incheiata cu art 65 alin 1 din 03.06.2010. Pana acum nu am fost s-o ridic pt ca pe decizia de desfacere a contractului de munca pe care am ... (vezi toată discuția)
Reinceperea serviciului 452rodica 452rodica am fost in indemnizatie de crestere copil 2ani pe 6 iulie trebuie sa mi reiau activitatea dar mi a zis ca imi da un preaviz de 20 de zile si pe urma intru in ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)