am fost in indemnizatie de crestere copil 2ani pe 6 iulie trebuie sa mi reiau activitatea dar mi a zis ca imi da un preaviz de 20 de zile si pe urma intru in somaj dar in locul meu este o fata pe care a zis ca este angajata pe termen nedeterminat . intebarea mea este daca este legal si daca noi am fost doua angajate si pe amandoua ne a dat in somaj poate sa angajeze pe a treia va multumesc.
1. Daca este asa cum spuneti dvs. angajatorul nu a procedat legal. Pe postul dvs. putea sa angajeze o alta persoana dar numai pe perioada determinata pana la expirarea CCC pana la 2 ani.
2. Dupa reinceperea activitatii puteti fi concediata prin desfiintarea postului.
3. Daca dvs. considerati ca este ilegala concedierea puteti sa contestati decizia la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
1. La care litera din art.56 din Codul muncii va referiti?
2. Daca va concediaza cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Art.66 din Codul muncii se refera la impartirea concedierii in individuala si colectiva.