Societatea angajatoare mi-a platit salariile ca despagubire in urma concedierii ilegale, dar nu a platit si CAS asa cum a dispus instanta, si nici nu a anulat decizia de concediere. Nu am cerut reintegrarea, ci doar anularea concedierii cu articol de indisciplina.
Va rog sa imi spuneti cum ii pot determina sa plateasca la stat CAS si sa anuleze concedierea. Mai pot sa deschid alta actiune in instanta??
Va multumesc.
CAS-ul se retine de catre angajator si se vireaza catre trezorerie. Angajatorul nu are obligatia sa va plateasca in conturile dvs. aceste sume.
Daca ati facut verificari si ati constatat ca nu au achitat aceste sume catre stat, puteti face o sesizare in acest sens la ANAF.
Puteti merge la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a acelei hotararii ... de asemnea, puteti formula plangere penala impotriva angajtorului pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Am fost si la un executor si mi-a spus ca in acest caz nu are mijloace de constringere, ci doar sa le faca o adresa sa plateasca. Mai degraba decit plingerea penala ma gindeam sa mai deschid o actiune civila tot pe dreptul muncii, in care sa cer reintegrarea in postul detinut si altceva nu mai stiu ce sa cer referitor la ce nu au respectat ei (resp. anularea concedierii, plata CAS-ului, inchiderea contractului de munca).
Va multumesc pentru raspuns.