avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca retinuta de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca retinuta de angajator

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila.
Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul angajator. Am solicitat si ati obtinut anularea deciziei de concediere
Am decizia legalizata definitiva si irevocabila.

Din pacate nu am cerut in acelasi dosar si incheierea cartii de munca, iar acum angajatorul cat si firma de hr care se ocupa, refuza incheierea cartii de munca.


Ce pot face ?

Cu ce articol trebuie sa-mi inchida cartea de munca ?

Cum pot sa-i oblig sa-mi opereze cartea de munca ?

Mai adaug ca, am depus cerere de insolventa impotriva angajatorului care a inchis toate punctele de lucru si care a refuzat plata salariilor conform deciziei.

Care este statutul meu avand in vedere ca nu am cerut reintegrarea (nu pentru ca am omis ci pentru ca nu mai puteam lucra acolo)?
Salariat nu mai sunt, nu ? Ce sunt atunci ?
Am nevoie sa depun deasemenea si actele pentru somaj si nu pot face nimic.

Va multumesc anticipat

Cu respect

Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
lukas123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 15 Februarie 2010
1. Banuiesc ca ati solicitat si ati obtinut anularea deciziei de concediere .. prin urmare, instanţa de judecată hotărăşte anularea deciziei de concediere emisă de angajator, fără însă a pronunţa repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv reintegrarea dvs pe postul avut anterior.
Teoretic am putea vorbi de un acord al părţilor, având în vedere că angajatorul şi-a manifestat voinţa de a înceta contractul de muncă (prin emiterea deciziei de concediere), iar salariatul a consimţit la încetarea raporturilor de muncă prin nesolicitarea reintegrării.

2. Pentru somaj una dintre conditii trebuie sa fie incetarea c.i.m. din motive neimputabile salariatului . In cazul demisiei sau incetarii cu acordul partilor nu veti putea beneficia de somaj.
Faptul ca nu s-a cerut reintegrarea nu poate echivala cu incetarea contractului prin acordul partilor.Daca era de acord nu se mai solicita anularea deciziei.Faptul ca nu cere reintegrarea e ori o omisiune, ori, pe buna dreptate omul considera ca dupa 2 ani cat o fi durat procesul, nu mai are nici un sens sa se reintegreze....

Unde mai punem ca daca asimilam orice nesolicitare de reintegrare cu un acord tacit , nu mai poate pretuinde nici un drept( somaj, salariu compensatoriu)
Si atunci cum ii va inceta c.i.m. ? ...
Din moment ce vrea sa beneficieze de somaj, mi se pare normal sa aiba bunul-simt sa-i incheie din motive neimputabile...
credeti ca daca angajatorul avea bun simt se mai ajungea la proces ?!

nu se invarte oare totul jurul cartii de munca ?
cu ce articol trebuie inchisa ?

Alte discuții în legătură

Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)
Plata cas in urma admiterii contestatiei de concediere carmenba carmenba Societatea angajatoare mi-a platit salariile ca despagubire in urma concedierii ilegale, dar nu a platit si CAS asa cum a dispus instanta, si nici nu a anulat ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema: Am castigat in instanta procesul cu fostul meu angajator, care mi-a desfacut contractul de ... (vezi toată discuția)