avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa bilant contabil inregistrare in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa bilant contabil inregistrare in contabilitate

Buna ziua, am depus bilantul pentru anul 2009 si am platit taxa la registru comertului de 14 lei, cum poate fi aceasta inregistrata in contabilitate? Se poate prin 446? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 21:10, 7 Aprilie 2010
Suma platita pentru depunerea bilantului contabil e corect sa fie inregistrata in contul 635 Cheltuieli cu alte impozite, taxe și vărsăminte asimilate pentru ca reprezinta o taxa ,iar comisionul ITM e corect inregistrat in contul 628 Alte cheltuieli cu serviciile executate de terti" pentru ca reprezinta c/v unei prestatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia in participatiune cryss8 cryss8 la o asociere in participatiune intre doua persoane juridice la sfarsitul luni trebuie sa arati in contul 458 veniturile si cheltuielie si nu in contul 121. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli constituire felisana felisana Buna ziua! Firma s-a infiintat in luna august 2012. Ar avea cheltuieli de constituire in suma de 800 lei, iar pana la sfarsitul anului va avea si ceva ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata furnizor prin mandat postal Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - In data de 28.02.2013 se plateste un avans pentru autorizatii soferi catre ARR prin mandat postal. ... (vezi toată discuția)