Am fost concediata si vreau sa contest decizia de concediere. Intentzionez sa apelez la un avocat.
Avocatul e gratuit in cazul litigiilor de munca? Pot sa/mi aleg eu avocatul sau mi se da unul.Va trebui sa/l platesc?
Avocatul nu este gratuit.in cazul litigiilor de munca. Puteti sa va alegreti dvs. avocatul.
In situatia in care aveti un venit net/membrii de familie inferior salariului minim pe economie puteti beneficia de ajutorul public ce consta si in acordarea serviciilor de asistare si reprezentare a unui avocat. Pentru a beneficia de acest ajutor trebuie sa prezentati instantei dovada veniturilor printr-un act emis de Ministerul finantelor prin unitatile teritoriale.
Aveti posibilitatea sa solicitati un avocat din oficiu.
In astfel de procese civile ,nu se desemneaza aparator din oficiu,asistenta juridica nefiind obligatorie.
Vi s-a explicat de catre d-nii avocati cum ar trebui sa procedati.
Din nefericire,unii mai "arunca cu cuvintele" sa isi vada scrisul pe site !
Cine vrea sa scrie si sa isi vada scrul poate sa o faca.Nu vad de ce nu si-ar exprima parerea.
Daca nu are dreptul la avocat din oficiu dar solicita instanta ii poate acorda acest drept chiar si daca asistenta juridica nu este obligatorie.
Si avocatii din oficu se bucura in aceste cazuri.Mai scot si ei un ban...