avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incetare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incetare contract

Buna ziua,

am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de modalitatile de incetare a contractului? In baza a ce? adica, ce as putea trece ca motivatie in dreptul art. daca nu am un art. corespondent in contract.

Am un contract de prestari-servicii cu obiect activitati de service/mentenanta faxuri. Termenul contractual a expirat si s-a prelungit tacit pt. o noua perioada egala cu prima-de 5 ani. Pot solicita denuntarea unilaterala in aceasta a 2-a etapa, deci dupa prelungirea termenului? sau trebuie sa astept obligatoriu pana la ajungerea la termen? Ma intereseaza denuntarea unilaterala, nu rezilierea pe motive ce tin de nerespectarea unor obligatii contractuale, desi, as avea motive si aici.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
babysee, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 14:31, 8 Aprilie 2010
Contractul poate inceta anticipat prin acordul partilor. Notificati cealalta parte contractanta despre intentia dvs si solicitati acordul scris al acesteia.

Pentru denuntarea unilaterala a contractului de prestari servicii ar trebui sa trimiteti o notificare motivata.
Legat de acordul scris al celeilalte parti, aceasta este imposibil de realizat intrucat verbal ne-au transmis ca nu vor fi niciodata de acord cu incetarea contractului sub nici o forma. Deci, mai ramane varianta denuntarii unilaterale motivate - dar ca sa o motivez deja trec in cealalta sfera, a rezilierii pt. neexecutarea unei obligatii contractuale. Considerati ca este mai bine sa formulez notificarea pe motive de reziliere sau pe denuntare unilaterala? In situatia data, cand ambele trebuiesc motivate, mai exista vreo diferenta intre cele 2? Multumesc pt. promptitudine.
Buna ziua.
De unde reiese că s-a prelungit tacit pe încă 5 ani ?
Dacă la expirarea duratei iniţiale a contractului,nu aţi renunţat la el, înseamnă că acesta s-a prelungit automat pe perioadă nedeterminată, nu tot pe 5 ani.
După cei 5 ani iniţiali puteţi rezilia oricând contractul .
~ Conținut șters la cerere ~
D-le. Bote Marius, din cuprinsul contractului reiese ca s-a prelungit pe o perioada egala cu perioada initiala, si anume:

"contractul se va prelungi pe inca o perioada de 5 ani daca nici una dintre parti nu-si exprima cu cel putin 30 de zile inainte de ajungerea la termen, optiunea de incetare".

Aici este problema din pacate...
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
babysee, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot denunta un contract de 12 ani? Ellyna_Legal Ellyna_Legal Cum pot denunta un contract de prestari servicii , contract semnat in 2003 pe o perioada de 12 ani , prelungit tacit ? (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)