avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Alpha Bank
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Alpha Bank

Buna ziua!
Am o intrebare:
am un card de debit la Alpha Bank iar luna trecuta cand am platit suma minima datorata, casierul a gresit destinatia banilor si in loc sa ii trimita in contul cardului i-a trimis in contul curent.Luna aceasta cand a venit extrasul de cont am observat ca am penalitatti de intarziere deoarece plata nu figureaza in contul cardului.Am fost la banca dar inafara de a face o cerere pentru a vedea daca aproba ca acest extras sa se refaca au spus ca eu sunt de vina ca nu cunosc contul Iban aferent cardului.
Se poate da banca in judecata, in cazul in care nu accepta ca aceste penalizari sa fie suportate de angajatul care a trimis banii in alt cont?
Cel mai recent răspuns: truscalaurentiu , utilizator 17:53, 8 Aprilie 2010
eu inteleg din mesajul dvs ca acest card e de credit, iar dvs ati virat banii in alt cont. nu cred ca are vina banca.
Nu, din pacate trebuia sa verificati la depunere daca sunt in contul care trebuie
Chiar daca ati specificat ca trebuie depusi pe contul de card omu de la ghiseu a ales contul eronat, dar datoria celui care depune e de a verifica la momentul semnarii chitantei daca suma e corecta si daca e initiata corect operatiunea in contul indicat
Mai e o mare problema cum dovediti ca ati solicit ca suma sa fie depusa pe contul de card?
Aveti dreptate, dar nici banca nu poate dovedi contrariul mai ales ca in fiecare luna este singura operatiune care o efectuez.Iar la ghiseu mi se solicita doar buletinul si sunt intrebat ce operatiune doresc sa efectuez.
Chiar asa sa fi fost, clientul sa nu stie IBAN-ul contului de credit si sa nu fi specificat nimic la depunerea banilor, dar banca putea sa-si traga rata din contul curent.
E brambureala bancii!

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Frauda la card.... silviana26 silviana26 Poate sa ma ajute cineva cu privire la aceasta situatie? In septembrie am cumparat de la Media Galaxy un uscator de par, am vrut initial sa-l platesc cu cardul ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)