avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime la salariu minim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime la salariu minim?

Sunt muncitor necalificat de 30 de ani (manipulant).
Incepand cu 01.01.2007 am salariul de 440 (conform CIM).
Daca sporul de vechime este obligatoriu unde s-a dus sporul de 25%?
Am intrebat la serviciu si mi s-a spus ca este inclus in salariu.
Este corect?
Nu ar fi trebuit sa am 440+440*25%=550?
Am intrebat un jurist si mi-a spus ca in CIM la nivel national scrie asa:
"Art. 41 ....... "salariul de baza sa aiba pondere majoritara in salariu".
Ma poate lamuri careva?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 22:52, 11 Februarie 2007
sporul de vechime se aplica la salariul, exact asa cum ai facut tu calculul.
explica celor de la personal situatia asa cum o vezi tu si vezi ei ce aplica, daca nu ti-au acordat sporul de vechime
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2007
Stefania Paraschiva, Contabil
Revin cu o completare : Sporurile se acordă numai la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază. In acest sens, ei trebuia sa-ti spuna de la inceput ca sporul de vechime este inclus in salariul de incadrare.
de 30 de ani lucrati in cadrul aceleasi companii?
Da dar daca sporurile sunt cuprinse in salariu trebuie sa se si reflecte acest lucru:D adica 440lei + x%B-)

Alte discuții în legătură

Vechime in munca geo123 geo123 Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Spor vechime BARBU ANA BARBU ANA Este obligatoriu sa se dea spor de vechime? Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)