avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de munca

In 2006 septembrie sotul meu a murit in accident de munca din vina patronului raminind vaduva iar fiica fara tata ea fiind majora .Am inaintat un proces civil in care am cerut daune morale .Procesul a durat pina in 2009 11 iunie.El gasit vinovat pentru ucidere din culpa a fost condamnat la 2 ani inchisoare si la plata daunelor morale mie si la fiica mea .El a facut recurs in care i s-a redus pedeapsa la 1 an prev .art 178 alin 2 cod penal .In baza art 33,34 cod penal aplica pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare cu art 71,64 lit.a teza ||si b cod penal ,se reduce daunele morale mie 30,000 iar fiicei mele 20,000lei .Doresc sa aflu cum pot sa primesc daunele morale pe care nici pina acum nu am primit dupa un an ,cui sa ma adresez?ce sa fac ?ce posibilitati am pentru a primi banii pe care am cistigat in proces ?va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:30, 7 Aprilie 2010
Apelati la caile de atac:apel,recurs sau caile extraordinare:contestatia in anulare,revizuirea sau recursul in interesul legii.
In orice caz angajarea unui avocat care sa studieze dosarul ar fi cel mai indicat
mergeti cu hotararea( dupa ce ati investit-o cu formula executorie )
la un executor si se va ocupa el ,eventual apelati la un avocat sa va ajute.Succes!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Adresati-va unui executor judecatoresc, dar asistata de un avocat.
Adevarat a inviat! multumesc pentru sfat
Daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila ,formulati cerere la instanta care a pronuntat-o pentru a o investi cu formula executorie apoi ,cu aceasta mergeti la un executor judecatoresc,unde veti formula o cerere de executare a patronului fostului dvs.sot.
Daca hotararea nu este definitiva si irevocabila,trebuieste sa asteptati pana la epuizarea tuturor cailor de atac.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare si obligarea la despagubiri materiale si morale-cum procedam? cipriang4s cipriang4s buna ziua pe 7 iunie am avut ultimu termen in proces ,inculpatii au fost pedepsiti cu pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare si obligati la plata cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca boccca boccca am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, ... (vezi toată discuția)
Despagubiri obtinute in proces penal alin_calin9 alin_calin9 Buna ziua. Un urma unui proces penal de vatamare corporala, am castigat la fond dreptul la despagubiri materiale (financiare), prin sentinta definitiva. Nu ... (vezi toată discuția)