avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrare 0
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrare 0

Am urmatoarea situatie factura 1 ; cutii 6 la 2.5 ron factura 2;cutii1 la 0 ron Cum fac inregistrarea va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 10:11, 7 Aprilie 2010
Ca sa puteti primi un raspuns corect trebuie sa precizati explicatia celei de a doua facura.
deci am factura 01 cu 6 cuti cafea la 2.5 ron iar pe factura 02 am o cutie din aceeas cafea la 0 ron ambele facturi sint din aceeas data
Probabil este un bonus gen Metro. Pentru a o inregistra in stoc intocmiti receptia cu valoare 0 la furnizor iar la pretul de vanzare inregistrati acelasi pret cu cel inregistrat pentru factura 1.Atentie o sa aveti un adaos mult mai mare,verificati daca in declaratia depusa la Finante aveti un procent atat de mare. Atentie in programele de contabilitate nu puteti trece valoare 0 la furnizor asa ca inregistrati 0.01. Toate acestea in situatia in care doriti sa vindeti si acest pachet de cafea.
Daca nu se mentioneaza direct pe factura 2 ca acea cantitate fara pret reprezinta un bonus,sau reducere comerciala,rabat,discount,sigur aveti explicatia in contractul incheiat cu firma care va livreaza aceste produse,Cititi si reveniti cu explicatia ceruta.
am de doua ori aceasta situatie la inceputul lunii am pe o singura factura la rd 1 6 cut la 2.5 la rd 2 1 cut la 0 leii La mijlocul luni am din nou aceas intrare dar facturat pe doua facturi .Pe factura 1 6 la pret de 2.5 pe factura doi 1 la pret de 0 Pe nici o factura nu apare discont sau rabat doar aceast gen de facturare .

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: - se primeste de la un furnizor de servicii de telefonie mobila o factura cu valoarea ... (vezi toată discuția)