avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrare 0
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrare 0

Am urmatoarea situatie factura 1 ; cutii 6 la 2.5 ron factura 2;cutii1 la 0 ron Cum fac inregistrarea va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 10:11, 7 Aprilie 2010
Reducerile de pret acordate de furnizori pot fi :comerciale sau financiare.Facturile care contin reduceri comerciale se inregistreaza in contabilitate la valoarea neta comerciala adica exact valoarea facturata,nu trebuie sa mai scadeti nici un rabat si nici o remiza .Intocmiti receptia la cantitate in loc de 6 buc. cu 7 buc la valoarea facturata.Daca aveati un discount acesta reprezenta o reducerre financiara si se inregistra la venituri financiare cont 767.Dupa ce receptionati marfa daca nu doriti sa o vindeti o puteti trece la protocol.
Pentru a putea stabili natura reducerii ce vi s-a acordat,v-am sugerat recitirea clauzelor contractulale avute cu acel furnizor .Trebuie inteles corect pentru a se putea face articole contabile corecte,nu?
In literatura de specialitate si in practica afacerilor sunt intalnite doua categorii de reduceri de pret:

- reduceri de natura comerciala (sau reduceri comerciale), care au o influenta directa asupra marimii nete a unei facturi;

- reduceri de natura financiara (sau reduceri financiare), care poarta denumirea de sconturi (numite si sconturi de decontare sau sconturi de casa).

In categoria reducerilor comeciale se includ: rabatul, remiza si risturnul.
Dupa ce veti face precizarea naturii reducerii ,revin cu detalierea necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: - se primeste de la un furnizor de servicii de telefonie mobila o factura cu valoarea ... (vezi toată discuția)