avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate firma

Buna ziua

Spuneti-mi va rog , care ar fi documentele necesare pentru suspendarea activitatii unei firme ; ar fi nevoie si de certificat fiscal ? Se poate suspenda activitatea firmei daca nu a fost platit impozitul forfetar si documentele financiare nu au fost depuse pe anul trecut ? Firma nu a mai desfasurat activitate din septembrie 2008. Am inteles ca exista si posibilitatea radierii din oficiu . In ce conditii se are loc aceasta ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:32, 7 Aprilie 2010
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporară a activităţii societăţilor comerciale sunt :
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii (original);
3. Certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii
4. Declaraţia-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social sau la sediile secundare ori în afara acestora activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani;
5. Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
6. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxe de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a
Banuiesc ca doriti suspendarea societatii pentru a scapa de taxele si impozitele aferente. Trebuie sa retineti insa ca problema priveste doua aspecte. Primul ar fi suspendarea de la Reg. Com., unde depuneti ceea ce vi s-a recomandat in mesajul precedent, cu completarea ca certificatele constatatoare pentru sediu si punctele de lucru (daca aveti), trebuie depuse in original, declaratia pe proprie raspundere este Model 3.
Al doilea aspect este cel ce priveste Fiscul, unde pentru a fi scutit de taxe, trebuie sa depuneti un set de acte prin care cereti derogarea de la plata obligatiilor, ca urmare a suspendarii activitatii. La Fisc mergeti insa numai dupa ce aveti incheierea de la Reg. Com.
In cazul dvoastra, daca aveti datorii si nu ati depus toate declaratiile, probabil nu veti obtine derogarea. Posibil sa va ceara sa va puneti la punct cu toate obligatiile, daca tot va prind pe acolo. In orice caz, declaratiile se depun in continuare pe 0, chiar si daca aveti firma suspendata.
Intrebati la fiscul de unde apartine firma, intrucat situatiile difera de la judet la judet, desi nu ar trebui, pentru ca legea e una pentru toata tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura si actele necesare suspendari activitati firmei ContSters127791 ContSters127791 Buna ziua frati de suferinta romani !!! Am un SRL si datorita <<bucuriilor>> facute zilnic de Guv. BOC X-(X-(sunt nevoit sa suspend activitatea ... (vezi toată discuția)
Suspendare societate comerciala Ioana Hitiuan Ioana Hitiuan de ce este nevoie pentru suspendarea unei societati comerciale? si ce demersuri trebuie facute in acest sens? multumesc (vezi toată discuția)
Firma noua rodica11 rodica11 am deja o firma (magazin mixt) care are datorii la stat;cum pot sa ii suspend activitatea si sa-mi fac alta firma? (vezi toată discuția)