In baza Ordinului 5885/2009 privind metodologia de transferare - restructurare a personalului din invatamant si in baza Legii 128/1997 privind statutul personalului didactic , in unitatile scolare se fac restructurari ( adica din 5 posturi la o catedra raman 4 , iar 1 post se restrange ) .
Acest post restructurat era de titular pe post in aceea scoala , iar in momentul actual ramane titular dar la nivel de inspectorat fara un post stabil .
Un caz aparte in ceea ce priveste miscarea personalului didactic il reprezinta o profesoara gravida care a intrat in concediu medical avand probleme cu sarcina ( concediul medical fiind luat cu mult timp inainte de sedinta de restrangere de la scoala ) si a fost trecuta pentru restructurare , intocmindu-i-se dosar in lipsa conf. Ordinului 5885/2009 .
A notificat atat ISJ cit si scoala ca este gravida si ca dupa terminarea concediului medical va intra direct in concediu de maternitate ( perioada care coincide cu sedinta publica de la ISJ ) , ulterior intrand in concediu de crestere a copilului .
Deci decizia de transferare prin restrangere vizeaza 1 septembrie 2010 , data la care profesoara este deja in concediu de crestere a copilului si are conform Legii 128/1997 art. 106 alin 1 , rezervata catedra .
Cum este posibil ca o profesoara gravida sa intre in restrangere de activitate ?
Protectia gravidelor este stipulata in OUG 96/2003 si CODUL Muncii art. 60 .
Si mai mult decit atat pe perioada concediului medical orice salariat are contractul individual de munca suspendat conf. art. 50 art. 51 Codului muncii .
Ea fiind in concediu medical era normal sa nu-si intocmeasca dosarul trebuind sa stea acasa conf. recomadarilor de la medicul specialist .
Ce ma sfatutiti sa fac , sa atac decizia de transfer la alta scoala ( cu mentiunea ca pe acel post titular este alta persoana , eu fiind titular la nivel de inspectorat ) la conflicte de munca , sau ... ? Va multumesc .