Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Intr-adevar, spinoasa problema. Din nefericire nu puteti face mare lucru, deoarece dreptul la greva (bineinteles, greva in conditiile legii) este garantat. Cert este ca, daca tot nu s-a predat materia respectiva, ea nu ar trebui sa intre in programa pentru teste.
Mie personal mi se pare inadmisibil ce fac profesorii acum, dar asta e alta discutie.
intradevar este inadmisil ce se intampla.Acum se pare ca vor sa recupere o parte din materie sambetele si duminicile.Adica 7 zile pe saptamana din 7 sa invete de la 13.30 la 19.30, zi de zi. Un a angajator are voie sa nu respecte repausul saptamanal al angajatilor?Nu da amenda la controlul ITM-ului?Copiii astia sunt catalogati ca roboti. Plus ca mai au de dat si tezele pe semestrul asta si pe 4 si pe 12 au testare nationala cu materia din cls.V-VIII. Asa din mers se vor da toate aceste teze si testari.CE a ajuns invatamantul.Cum isi bate toata lumea joc de copii!
Sunt în aceeași situație cu dvs., am un copil în cls.a VIII -a , copiii noștri și noi, părinții suntem victimele colaterale ale acestei greve a profesorilor, dar din pacate ei au dreptate, exista o lege a salarizarii pe care legislativul a dat-o fara sa verifice daca poate fi pusa in aplicare.