avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate E permis ca elevul sa primeasca test din materie ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata?

Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar trebui ca parinte sa fac in situatia aceasta. Va rog , de asemenea, sa imi spuneti daca e legal ca profesorii sa nu lase testele elevilor pentru a le vedea si parintii???De ce eu trebuie sa merg la scoala sa vad lucrarile ? La frecventa testelor pe care le primesc elevii , ar trebui sa mergem la scoala de 2 ori pe saptamana. E normal?Cum pot eu contesta o lucrare in termenul prevazut de lege daca nu am vazut-o?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:41, 9 Aprilie 2019
Contestatiile le puteti face in termen legal incepand de la data de la care ati luat cunostinta de nereularitatea respectiva.
Ramane de vazut cu ce succes.
Presupunand ca aveti competentele necesare pt a analiza testele date la toate materiile va trebui sa va deplasati, sa faceti de fiecare data cerere pt a consulta rezultatele copilului dvs si dupa aceea sa faceti o reclamatie pe baza analizei dvs, a programei scolare si ale grilelor si baremelor scolare.
Grilele si baremele vor trebui solicitate la minister.
ATENTIE, declarati ca subiectul a fost conspectat, deci subiectul a fost abordat, deci semantic materia a fost predata (materia fiind generala iar subiectul fiind specific).
Nimic nu impiedica copilul sa ceara explicatii daca prin simpla conspectare nu intelege un subiect.
Este lasata la latitudinea profesorului evaluarea necesitatii de a insista sau nu pe un subiect in functie de nivelul si dificultatile clasei.
Mai clar, daca elevul nu cere explicatii nu se va face un interogatoriu alfabetic al clasei pt a vedea daca fiecare a inteles si ce a inteles.
Li s a dat sa conspecteze acasa, nu au reusit in clasa deoarece erau prea multe pagini. Ora urmatoare a dat testul. Nu a avut cand sa puna intrebari.Ma intreb de ce mai merg copiii la scoala daca profesorul nu preda , ci doar testeaza. Pentru ce primeste salariul? Am avut exact aceeasi problema anul trecut, iar dna director nu a fost de acord cu test din conspect. Acest profesor a aparut si in presa din cauza unor probleme similare. Multumesc!
In astfel de situatii, fara ca obiectivul testarii sa fie clar expus, nu puteti sa faceti nici o reclamatie.
Obiectivele testarilor pot fi multiple ex.: calitatea muncii depuse acasa, capacitatea de intelegere in functie de dificultatile subiectelor abordate, capacitatea de analiza a informatiei furnizate, etc... .
Din aceasta cauza directoarea nu a reactionat, nu are parghiile necesare pt a actiona in aceste cazuri.
Sistemul romanesc de invatamant este prost conceput si inca si mai prost aplicat si controlat.
Cum situatia se inrautateste din an in an si asta de multi ani se poate vorbi de o vointa de manipulare si aservire a populatiei prin privarea de educatie scolara.
Cauzele acestor situatii sunt multiple, profesori facuti pe bani, profesori corupti care nu predau pt a putea da meditatii, sistem corupt cu evaluari periodice luate in paturi de hotel si/sau pe bani, copiii prost educati de azi devin clientii politici de maine etc... .
Ceea ce aveti la dispozitia dvs ca arsenal in astfel de situatii este reclamatia la inspectoratul local.
Reclamatia trebuie sa atace metodele pedagogice aplicate nu profesorul ca persoana.
Presupun ca nu sunteti singura mama in aceasta situatie, deci mai multe reclamatii si cooptarea presei care s-a deja sesizat de aceste probleme poate deveni o parghie, o capacitate de presiune pt a obliga inspectoratul sa actioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala cere bani pentru mobilier lumi11 lumi11 Buna ziua, Am inscris copilul la scoala in clasa I, step by step si mi s-au cerut 200 EUR bani pt mobilier (nu s-a dat factura sau chitanta fiscala) ce ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere la scoala, in clasa dorin_bi dorin_bi Buna ziua. In urma mai multor reclamatii de furt (bani si obiecte personale) parinti au hotarat sa instaleze o camera de supraveghere in clasa, fapt ... (vezi toată discuția)
Lamurire Mary2018 Mary2018 Bună seara. Vreau să întreb. Este corect ca dupa o lună de școală copiulul trebuie să primească evaluori-teste dacă ei nu au facut nici jumate din ... (vezi toată discuția)