avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Camera de supraveghere la scoala, in clasa
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Camera de supraveghere la scoala, in clasa

Buna ziua.
In urma mai multor reclamatii de furt (bani si obiecte personale) parinti au hotarat sa instaleze o camera de supraveghere in clasa, fapt ce s-a petrecut dupa ce parintii,scoala si profesorii au fost de acord. Acum camera transmite imagine si sunet online si poate fi accesata,prin intermediul unei adrese si unei parole,de catre parinti.Camera reda si stocheaza (pe o perioada stabilita) imagine si sunet din timpul pauzei si orelor asa ca uni profesori se muta cu elevii in alte clase pe timpul orei pentru a nu fi "vizualizati".
Intrebarea este: ce este legal din tot ce v-am descris mai sus? Exista legi sau reglementari pentru aceste situatii? Un acord intre parti e suficient?
Scuzati-ma pentru intrebarea multipla. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: LuciGNR , utilizator 14:26, 2 Iulie 2013
In mare parte DA ! Daca conducerea scolii a aprobat instalarea camerei este O.k !
daca scoala NU are contract cu o firma de securitate autorizata care sa asigure siguranta elevilor ; parintii pot cere scolii alta metoda de supraveghere !!!
Ex. dvs camera din clasa ! Cat timp doar parintii pot viziona imaginile ( cu cont & parola ) iar e O.k !
de ce se muta profesorii in alte clase >> ?? oare chiar ei au furat ???? au ceva de ascuns ???
poate ca au ore in alte clase ( lab fizica ; chimie ; bio ) ...????

Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
LuciGNR, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)
Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)